Rıza Çalımbay, Avrupa arenasında 29. maçına çıkacak

Spor Haber Girişi : 26 Ekim 2022 11:33
Rıza Çalımbay, Avrupa arenasında 29. maçına çıkacak
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi´nde CFR Cluj ile oynayacakları müsabakayla beraber Avrupa kupalarında 29.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi´nde CFR Cluj ile oynayacakları müsabakayla beraber Avrupa kupalarında 29. maçına çıkacak.
Rıza Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarında toplam 28 mücadeleye çıktı. Çalımbay yönetimindeki Denizlispor, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası´nda 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 2005-2006 sezonunda Beşiktaş´ın başında 4 kez UEFA Kupası karşılaşmasında görev alan Rıza Çalımbay, bu müsabakalarda ise 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti.
Geçen sezon Sivasspor´un başında 6 UEFA Avrupa Konferans Ligi maçına çıkan Çalımbay, bu karşılaşmada ise 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Çalımbay idaresindeki Sivasspor, geçen sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu maçlarında ise Petrocub ile karşılaşmış, iki maçtan da 1-0´lık skorla galip ayrılmıştı. Yiğidolar, üçüncü eleme turu ilk maçında Dinamo Batumi´yi 2-1 yenerken, rövanş karşılaşmasında da rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Kırmızı-beyazlılar, play-off turu ilk mücadelesinde de evinde Kopenhag´a 2-1 kaybedip, rövanş maçında da 5-0 mağlup oldu.
Sivasspor, bu sezon da UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında İsveç ekibi Malmö´ye 3-1 kaybetti, rövanşında ise 2-0 yenildi. Kırmızı-beyazlılar, UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarının ilk haftasında Slavia Prag ile 1-1 berabere kalırken, ikinci haftada ise CFR Cluj´u 1-0 mağlup etti.
Yiğidolar üçüncü haftada Ballkani´ye 4-3 yenilirken, dördüncü haftada da Ballkani´yi 2-1´le geçmişti.