Sağlık Bakanı Koca’nın tebrik ettiği doktor Malatyalı Korona Virüsü izole etti

Gündem Haber Girişi : 08 Nisan 2020 00:16
Sağlık Bakanı Koca’nın tebrik ettiği doktor Malatyalı Korona Virüsü izole etti
Sağlık Bakanı Koca’nın te

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü basın toplantısında Prof.Dr. Aykut Özderendeli'nin ismini açıkladı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası koronavirüs vakalarını değerlendirirken iki üniversitede virüsün izole edildiğini açıkladı. 

Sanal Instagram haber içi

 

Bakan Koca "Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile Ankara Üniversitesi'nden Aykut Özkul virüsü izole etmeyi başardılar" diyerek çalışmaların sürdüğünü de açıklamıştı. Bakan Koca'nın ismini verdiği Aykut Özdarendeli kimdir, nereli ve görevi nedir?

Aykut Özdarendeli kimdir

Aslen Malatyalı olan Aykut Özdarendeli 11 Nisan 1969 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve ortaokulu Konya’nın Çumra ilçesinde, lise öğrenimini Malatya lisesinde tamamladıktan sonra 1986 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi  girdi  ve  1991  yılında  mezun  oldu.  1991-1992  yılları  arasında  Samsun’da askerliğini  tamamladı. 1993  yılında  Fırat  Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Viroloji  programında doktoraya  başladı  ve  1997  yılında  doktora yaptı. 1998 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalına Yrd.Doç.Dr. olarak atandı. 1998-2001 yılları arasında Amerika’da Tennessee Üniversitesinde posdoktoral çalışmalar yaptı. 2004 yılında Doç. Dr. ünvanını aldı. 2011 yılında Erciyes Üniversitesi  Tıp Fakültesi  Tıbbi  Mikrobiyoloji  Anabilim  Dalına  profesör olarak atandı. Özdarendeli'nin dah önce Kırın Konga ateşli hastalığına karşı da aşı çalışmalarında bulunduğu öğrenildi.

İlhan içen  haber arası

Malatya Sanal Haber