Sanat Galerisi Her Yaştan Vatandaşa Hitap Ediyor

Kültür-Sanat Haber Girişi : 30 Ağustos 2015 15:13
Sanat Galerisi Her Yaştan Vatandaşa Hitap Ediyor
Malatya Büyükşehir Beledi

Galeride düzenlenen kurslar, hobiden mesleğe kadar vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına da cevap veriyor.
Kızlarıyla birlikte Sanat Galerisi bünyesinde açılan kurslara katılan Mehpare Oflaz, Sanat Galerisi’ne gelen binlerce vatandaştan biri. Galeriye geldikten sonra kendisinin de ilgisini çeken kursları inceleyen Oflaz, 8 aydır resim kursuna devam ediyor. 8 yaşındaki kızı ile birlikte resim kursuna katılan Oflaz, “4 yıldır başta Sanat Merkezi olarak hizmet veren daha sonra Sanat Galerisi’ne taşınan Büyükşehir Belediyesinin kurslarına kızlarımı getiriyorum. 2 kızım önce el sanatları, şimdi de piyano ile resim kurslarına kaydoldular. Ben de 8 aydır hobi olarak resim kursuna geliyorum, çok memnunum. İnsanların buralardan faydalanmasını isterim. Malatya adına çok güzel hizmetler bunlar” dedi.
Ortaokul öğrencisi Şeydanur Memiş ise, “Bir aydır resim kursuna geliyorum. Resim yeteneğimin gelişmesine çok etkisi oluyor. Buraya emekleri olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Üniversiteye hazırlanan Ayça Doğan da kurslardan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Bir buçuk yıldır resim kursuna geliyorum. Bu kurs, gerçekten benim resme olan ilgimi artırdı. İlk başta buraya hobi amaçlı geldim; şimdi bunu ileride mesleğe dönüştürmeyi düşünüyorum. Yani Resim Öğretmeni olmak istiyorum. Bunu gerçekleştirmek için tüm çabamı göstereceğim. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bu kursun açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Devlet Demiryolları Emeklisi Fikret Tata, hobi amaçlı olarak 5 aydır resim kursuna katıldığını anlatarak, “Daha önceki yıllarda evde resimle uğraşıyordum ama buraya gelmenin çok artısı oldu. Çeşitli sanat dallarında çok güzel hizmetler var, gerçekten güzel bir ortam. Ücretsiz olarak faydalanıyoruz bu tesislerden. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hizmetlerin devamını dilerim” diye konuştu.
Emekli Başkomiser Mahmut Yücel de Sanat Galerisi’ne olan beğenisini dile getirdi. Spora da ilgisinin olduğunu anlatan Yücel, “Emekli olduktan sonra birçok branşta spor yaptım ama hep kendimi eksik hissettim. Bir şeyler yapmak istedim, müzik veya resim gibi bir uğraşın içinde olmam gerekiyordu. Kahvede pişti oyunu oynamaktansa böyle uğraşları daha iyi gördüm. Eşimin yönlendirmesiyle buraya geldim. 3 ay gibi kısa bir dönemde resim yapma kabiliyetim ortaya çıktı. Bazı kabiliyetlerim var ama resim yeteneğimin bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. Burada çok çeşitli kurslar var ve herkes yararlanabiliyor. Güzel sanatlar liselerini ve fakültelerini kazanıp gidenler var. Yaşlısı, genci hepimiz bu işi burada devam ettiriyoruz. Belediyemize teşekkürü borç biliyorum” şeklinde konuştu.
Mahmut Yücel, eserlerini Sanat Galerisi’nde kursları inceleyen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay’a da anlatarak teşekkür etti.

Sanal Instagram haber içi