Şehit ailesi "Atmaca"yı gözyaşları ile teslim aldı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 18 Temmuz 2021 16:45
Şehit ailesi
Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde PKK/YPG´li teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Ahmet Akdal´ın aynı olayda yaralanan mayın arama köpeği ´Atmaca´, tedavisinin ardından şehidin ailesine teslim edildi.
Şehit Veteriner Uzman Onbaşı Ahmet Akdal´ın ailesi, oğullarının emaneti gördükleri Atmaca´yı sahiplenmek için Türk Silahlı Kuvvetleri´ne (TSK) talepte bulundu. Ailenin talebi kabul edilerek, sağlığına kavuştuktan sonra teşkilattan emekli edilen köpeğin sahiplendirilmesi kararlaştırıldı. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı´nda görevli Sağlık Albay Nilgün Alçay, şehidin silah arkadaşlarıyla birlikte aileyi Kahramanmaraş´taki evinde ziyaret edip, Atmaca´yı kulübesiyle birlikte teslim etti. Atmaca´nın Diyarbakır´dan getirilen kulübesi de evin bahçesine konuldu.
3 aylık bir tedavinin ardından eski sağlığına kavuşan ve emekli olan Atmaca, artık şehidin Kahramanmaraş´taki ailesiyle birlikte yaşayacak. Remziye ve Feramuz Akdal çifti, oğullarının emanetini teslim alırken duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu. Feramuz Akdal, ´´Oğlumun emaneti olarak bakacağım ben buna. Artık benim evladım oldu´´ dedi.
Remziye Akdal ise, "Oğlumun kokusu üzerine sinmiş. Sanki yavrumdan bir parça geldi bana´´ diye konuştu.