Şeker market milletimizin hizmetine sunulacak

Malatya Haber Girişi : 30 Aralık 2021 11:32
Şeker market milletimizin hizmetine sunulacak
AK Partili Çalık: “Şeker market milletimizin hizmetine sunulacak”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Şeker Fabrikası’nın Türkiye’nin en önemli şeker üretim merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Malatya Türkşeker üretimine devam ediyor” dedi. 
 
Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika çalışanlarıyla birlikte yemek yiyen Çalık, daha sonra fabrikayı gezerek, çalışmalar hakkında Fabrika Müdürü Suat Altun ve Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat’tan bilgi aldı.  
 
Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a Malatya Şeker Fabrikası’na verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Kampanyamızı sonlandırdık. Sayın vekilimiz hayırlı bir şekilde geldi. Eylül’de kampanyamız başladı. 365 bin ton pancar işledik, 46 bin ton şeker, 113 bin ton küspe, 13 bin tonda melas elde ettik. Üretim dönemimiz gayet başarılı geçti” dedi. 

Sanal Instagram haber içi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Malatya Şeker Fabrikası, Malatya ve Türkiye ekonomisinin çok önemli can damarlarından biri. Emekçi bütün kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum. Gurur duyacağımız bir Malatya Şeker Fabrikası var. Yıllara mazhar çok önemli bir mücadeleydi, rahmetli Menderes döneminde atılmış bir adımla Malatya Türkşeker faaliyete başlamış, 2002 öncesi alınan özelleştirme kararıyla birlikte Malatya Şeker Fabrikası özelleştirme sürecindeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle o gün özelleştirme kapsamına alınan Malatya Şeker Fabrikası, özelleştirme kapsamından çıkarıldı ve bugün Türkiye’nin en önemli şeker üretim merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı. 

MALATYA ŞEKER FABRİKASININ EKONOMİYE YILLIK KATKISI 300 MİLYON TL’DİR

Şeker pancarı alım kampanyasının 110 gün sürdüğünü kaydeden Çalık, “Kampanya 11 Eylül’de başladı. Kampanyanın bittiği günde de fabrikamızı ziyaret ettik. Pancar üreticilerimize 150 milyon TL ödenmiş vaziyette. Üretilen şeker 226 milyon TL, melas 24 milyon 750 bin lira ve küspe 37 milyon 250 bin lira bedel tutmuş ve toplamında Malatya Türkşeker’in ülke ekonomisine katkısı 300 milyon TL. Vatandaşlarımızın şekere erişimindeki sorunu da ortadan kaldırmış vaziyette” dedi.  

Milletvekili Çalık, küspe beklentisi olan vatandaşlara küspenin ulaştırıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Küspeden kaynaklı koku ve çevre kirliliği ortadan kaldırıldı. Ayrıca, vatandaşımızın şekerle ilgili marketlerde alımlarında da herhangi bir sorun olmasın diye fabrikamızın arkasında bir şeker market oluşturuluyor. Bu şeker markette de vatandaşlarımız paket ve torba halinde fabrikadan şekerlerini alabilecekler. Şeker markette milletimizin hizmetine sunulmuş olacak. Bununla ilgili çalışmalar bitmek üzere.”

Çalışanların asgari ücretin 4 bin 250 TL olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiklerini belirterek, geçici işçilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi. 

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun ise milletvekili Çalık’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Sayın vekilimizin uğurlu elleriyle 11 Eylül’de başlattığımız kampanyamızı sonlandırdık. Malatya Şeker Fabrikası’nın en iyi düzeyde olması için vekilimizin bize verdiği destekleri en iyi şekilde kullanıyoruz. Malatya Şeker Fabrikası’nı, Doğu’nun yıldız fabrikası haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

İlhan içen  haber arası

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da “Malatya Şeker Fabrikası hem bölgeye hizmet ediyor hem de 600-700 kişiye istihdam sağlıyor. Bunun yanında fabrikamızın ülke ekonomisine de çok büyük katkıları var. Haliyle her yönden faydalı bir tesis” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.