Selahattin Gürkan, Anadolu Efesli Simon ile görüştü

Spor Haber Girişi : 04 Haziran 2021 16:27
Selahattin Gürkan, Anadolu Efesli Simon ile görüştü
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anadolu Efes basketbol takımının başarılı oyuncusu 44 numaralı Hırvat Krunoslav Simon ile görüşerek, Malatya´ya davet etti.
Geçtiğimiz günlerde Turkish Airlines Euroleague finalinde İspanya´nın Barcelona takımını mağlup ederek şampiyon olan Anadolu Efes´in 44 forma numaralı başarılı oyuncusu Krunoslav Simon, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile cep telefonunda görüntülü görüştü. Takımında giydiği Malatya´nın plakası 44 numaralı formasından dolayı daha önceki röportajlarında kendisini `Malatyalı´ Simon olarak tanıdıklarını söyleyen başarılı Hırvat basketbolcu, bundan dolayı Malatya sevgisinin kendisinde olduğunu ifade etmişti.

"Hemşerimiz Simon´nu Malatya´da ağırlayacağız"
Anadolu Efes´in başarılı oyuncusu Krunoslav Simon ile görüşen Başkan Gürkan, Simon´u hemşerileriyle bir araya gelmesi için Malatya´ya davet etti. Başkan Gürkan görüşmede, "Biz Simonu Malatyalı olarak biliyoruz. 44 numaralı formasıyla sahaya çıktığında Malatyalıların hepsi heyecanla maçları izliyorlar. Ayrıca Simon´un bir sözü vardı. Şampiyon olunduğunda takımla birlikte Malatya´ya gelme sözü vardı. Biz Simon´u takım arkadaşları, antrenörleri ve yönetim kadrosuyla birlikte Malatya´da ağırlamaktan onur duyacağımızı belirtmek istiyorum. Simon´a hemşerimiz olarak hemşerilik beratımızı da takdim etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Malatyalı diye hitap edilmesi beni mutlu ediyor"
Malatya´ya önümüzdeki günlerde geleceğini söyleyen Krunoslav Simon ise, "Sezondan sonra Malatya´ya gelmek istiyorum. Sezon biter bitmez bizler Malatya´da olmak istiyoruz. Şu anda Türkiye´de final serimizin maçları devam ediyor. 12 Haziran´da eğer bir sıkıntı olmazsa Malatya´da olabiliriz. Taraftarlarımızın ve bizleri takip edenlerin bana `Malatyalı´ diye hitap etmesi beni çok mutlu ediyor. Buda benim taraftarlarımızla bağımı kuvvetlendiriyor. Malatya´dan ayrıca birçok hediyede alıyorum. Malatyalılar da beni hemşerileri olarak görüyorlar. Bu nedenle Malatya´ya gidip Malatya´da vakit geçirmek istiyorum. En yakın zamanda bir aksilik olmazsa Malatya´da olacağım. Başkanımızın daveti ve güzel sözleri için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.