Selahattin Gürkan Öğrencileri Duyar

Belediyelerde vatandaş memnuniyeti ön sıradadır..

Belediyelerin ana omurgasını oluşturan görevlerin başında ise vatandaşın günlük yaşantısını kolaylaştırmaktır..

Vatandaşın günlük yaşantısını kolaylaştırmanın başında ise ulaşım gelir diye düşünüyorum..

Bir evde mutlaka şehirle işi olan  vardır..

Yani vatandaşımızın çoğunluğu günlük olarak otobüsleri kullanır..

Gerek halk otobüslerinin gerekse MOTAŞ a ait otobüslerin ulaşım noktasında yeterli sayıda olduğunu  söylemek pek mümkün görünmüyor..Tıka basa yapılan yolculuklarda bunu rahatlıkla söyleyebiliriz..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN öğrencileri duyar başlığımıza gelecek olursak..

Sayın Başkanım şunun şurasında Üniversitelerin açılmasına fazla bir süre kalmadı..

Şehrin batı bölümünde yani Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey, Hamidiye,Mollakasım,Hıroğlu, Gedik,Şentepe,Tecde,Çilesiz,Aşşağıbağların bir kısmı,Samanlı,Turgut Özal,Karakavak mahallelerinde takriben   70-80 bin  civarında kişi oturuyor ve bu konutlardan 100 lerce öğrenci İnönü Üniversitesine gitmekte..Ancak bu öğrencilerin direk üniversiteye gidecek bir otobüs seferi yoktur..Ve bu öğrenciler aktarma ile üniversiteye gitmek zorundalar..Hem zaman kaybı hemde maddi olarak külfet getiriyor.

Bu konuda yardımcı olacağınız ümidini öğrencilerle birlikte taşıyoruz/ taşımaya devam edeceğiz..

Yüzlerce dilekçe verdik aldığımız cevap aktarma yapacaklar..

Şöyleki,Gündüzbey,Çırmıktı,Gedik ve Tecde mahallesinin bir bölümünden Çevre yoluna giden bir otobüs yoktur..

Gündüzbey merkezli bir otobüsün Turgut Özal Araştırma Hastanesi ve Üniversite'ye bir hat açılması bir çok vatandaşın isteğidir..

Gündüzbey,Çırmıktı,Gedik,Tecde güzergahından Fahri Kayahan saat kulesinden Çilesiz,Samanlı mahallesininde faydalanacağı bir şekilde çevre yoluna bir otobüs hattının verilmesi..Böyle bir güzergah oluşturulması halinde bu bölge sakinleri Yeni Devlet Hastanesi,Büyükşehir Belediyesine rahatlıkla gidebileceklerdir.Bu bölgedeki vatandaş Yeni Devlet Hastanesine gitmek için önce merkeze sonra tekrar otobüse binip hastaneye veya belediyeye gitmek zorunda kalıyorlar..

Ayrıca bilindiği gibi Yeşilyurt Belediye binası MAŞTİ karşısına taşındı.Gündüzbey,Çırmıktı,Gedik,Şentepe ve Tecde Yüzakı bulvarı sakinleri Yeşilyurt Belediyesine ve MAŞTİ'ye gitmek için yine önce merkeze gitmek zorundalar.Yine Gündüzbey merkezli Tecde Yüzakı Bulvarı güzergahından bir otobüs hattı verilmesi halinde bu bölge sakini Yeşilyurt Belediyesine,MAŞTİ'ye Yeni Devlet Hastanesine,Büyükşehir Belediyesine rahatlıkla gidebileceklerdir..

Biz vatandaşın taleplerini ilettik ve takibini de yapacağız..

Vatandaşlarda bu konudaki isteklerini MOTAŞ Çağrı Merkezi 0422 502 25 02telefon ederek talep edebilirler..İmza kampanyası başlatabilirler veya çeşitli yollarla yetkililere ulaşabilirler..

Yeşilyurt ilçemizin  var olan bu ulaşım sorununu çözüme kavuşturmak  vatandaş memnuniyetini fazlasıyla artıracaktır..