Selahattin Gürkan’dan Yeni Tasarruf Hamlesi

Malatya Haber Girişi : 11 Nisan 2019 22:31
Selahattin Gürkan’dan Yeni Tasarruf Hamlesi
Gürkan, Belediye bünyesin

Başkanlığa geldiği ilk günden itibaren mali tasarruf, kılık kıyafet konusunda radikal tedbirlere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Belediye bünyesindeki şirketlere yönelik yeni tasarruf tedbirleri aldı. Tasarruf tedbirlerine bir yenisini daha ekleyen Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, MOTAŞ, ESENLİK, BELSOS, KÜLTÜR A.Ş, MEGSAŞ, MESTON, MELİD şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer unvanların almış olduğu 3 bin ile 5 bin lira civarındaki huzur haklarını 1 TL’ye düşürdü

Sanal Instagram haber içi

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yayımladığı bir genelge ile belediye bünyesindeki şirketlere yönelik büyük tasarruf hamlesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgilere göre Başkan Gürkan yayımladığı genelgede başta MASKİ Genel Müdürlüğü olmak üzere, MOTAŞ, ESENLİK, BELSOS, KÜLTÜR A.Ş, MEGSAŞ, MESTON, MELİD şirketlerindeki mali ve finansal sıkıntıların yaşanması sebebi ile yeni tasarruf tedbirleri aldı. 

HUZUR HAKLARI 3 İLE 5 BİN TL’DEN 1 TL’YE DÜŞTÜ

Gürkan, daha önceden bu şirketlerden Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer unvanların almış olduğu 3 bin ile 5 lira civarından huzur haklarını 1 TL’ye düşürdü. Başkanlığa geldiği ilk günden itibaren özellikle tasarruf alanında radikal kararlara imza atan Başkan Selahattin Gürkan, bu genelge ile tasarruf tedbirlerine bir yenisi daha eklemiş oldu. 

360 ARACIN KİRALAMA SÖZLEŞMESİNİ FESH ETMİŞTİ

Başkan Gürkan daha önce yayınladığı 4 maddelik genelge ile Belediye bünyesinde kiralanmış 360 kiralık araçların sözleşmesini feshetmiş ve Belediye personeline yönelik kılık kıyafet konusunda radikal kararlara imza atmıştı. Belediyeye mali ve finansal yük getiren şirketlere yönelik yeni tasarruf tedbirleri alan Gürkan, huzur hakkı adı altında yaklaşık 3 bin ile bin lira civarında ücret alanlara yönelik hakkı bir genelge ile fesh ederek, bu hakkı 1 TL’ye indirdi. Gürkan bu kararla olağanüstü bir hal olmadığı sürece bu ödemelerin yapılmaması konusunda talimatta bulunduğu kaydedildi.

İlhan içen  haber arası