casino siteleri

Sezai Karakoç´a fahri hemşehrilik beratı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Ekim 2020 11:17
Sezai Karakoç´a fahri hemşehrilik beratı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi´nin gerçekleştirdiği son meclis toplantısında; Başkan Hayrettin Güngör´ün, Türk Edebiyatı´nın büyük ismi Sezai Karakoç´a `Fahri Hemşehrilik Beratı´ verilmesi teklifi kabul edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nde Türk edebiyatının büyük ismi Sezai Karakoç´a "Fahri Hemşehrilik Beratı" verilmesi kararı alındı. Başkan Güngör´ün teklifiyle gündeme gelen madde oy birliği ile meclisten geçti. Belediye Meclisi´nin bu önergeyi büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini, diriliş neslinin öncüsü Sezai Karakoç´a bu beratı takdim edecek olmanın kendisine büyük bir mutluluk yaşattığını belirten Güngör, "Çocukluğunun bir kısmını şehrimizde geçiren Sezai Karakoç Üstadımız, Türk edebiyatının ve düşüncesinin kurucu isimlerinden biridir. O, `diriliş´ olarak ortaya koyduğu külliyatla bizi özümüze, köklerimize, ilmek ilmek ördüğümüz medeniyete davet eden bir çağrıcıdır. Bizim büyük bahtiyarlığımız, Sezai Karakoç Bey´in bizi kırmayıp bu teklifimizi kabul ederek gösterdiği inceliktir" ifadelerini kullandı.
Önergeye göre çocukluğunun bir kısmı Kahramanmaraş´ta geçen ve o günleri "Maraş, Çocuk yüreğimin ateş aldığı yer" cümlesi ile anlatan Sezai Karakoç´a ilerleyen günlerde şehir adına bir "Fahri Hemşehrilik Beratı" takdim edilecek.
Şiir ve yazı hayatına 1950´li yıllarda başlayan Sezai Karakoç, Türk edebiyatında kendisine mahsus özgün bir yer edinmesinin yanı sıra bilhassa geliştirdiği "diriliş" fikriyle de bilinen bir isim olarak ön plana çıkıyor.
Ortaokul eğitimini Kahramanmaraş´ta alan Karakoç´un, Üstat Necip Fazıl ile uzun yıllar süren dostluğunun yanı sıra Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören gibi Kahramanmaraşlı edebiyatçılarla yakın dostlukları oldu.