casino siteleri

Sivas Valiliği yeni Covid-19 tedbirleri açıkladı

Sağlık Haber Girişi : 16 Ağustos 2020 12:26
Sivas Valiliği yeni Covid-19 tedbirleri açıkladı
Sivas´ta korona virüs vakalarının artmasıyla birlikte yeni tedbirler alınmaya başladı, Sivas Valiliği alınan tedbirleri yazılı açıklama ile duyurdu
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların taziye için bir araya gelmelerine müsaade edilmeyeceği belirtilerek, "Filyasyon çalışmalarında bulaşma riskinin, cenaze törenleri ve taziyelerde yüksek olduğunu tespit ettiğimizden; cenaze törenlerinin sadece birinci derece yakınlarının katılımıyla teması ortadan kaldıracak genişlikteki alanlarda yapılması, taziyeler gibi insani ve islami görevlerin ise sadece telefon ve diğer iletişim araçları aracılığı ile yerine getirilmesi kararı alınmıştır. Taziyesi olan vatandaşlara bilgilendirme mesajı atarak, taziye dileklerini telefonla kabul etmeleri bildirilecektir. İlimizde vatandaşlarımızın taziye için bir araya gelmelerine müsaade edilmeyecektir´´ ifadelerine yer verildi.

"Düğünlerde 2 görevli yer alarak denetim gerçekleştirecek"
Öte yandan yapılan açıklamada düğünlerde 2 sabit görevlinin yer alacağı belirtilerek, "İlimiz merkezlerinde ve ilçe merkezlerinde sokak düğünlerinin 19:00-22:00 saatleri arası yapılması, belirtilen saatler dışında düğün, kına, sünnet vs. yapılmaması; sokak düğünlerinde yemek ikramının kaldırılması, dar alanlarda sokak düğünlerinin yapılmaması, bu durumlarda düğün sahiplerinin izin alması koşuluyla okul bahçelerinin ve parkların kullanılabilmesi, köylerde yapılan düğünlerin yemek ikramı olmaksızın 19:00-22:00 saatleri arasında geniş alanlarda yapılması kararı alınmıştır. Düğünlerde artık iki sabit görevli bulunacaktır. Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara uymaları konusunda düğüne katılanların denetimlerini yapacaklar" denildi.

65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması
Sivas Valiliğinden yapılan bir diğer açıklamada, "65 yaş ve üzeri kişilerin sabah 10:00´ dan önce ve akşam 17:00´dan sonra sokağa çıkmaları kısıtlanmıştır. Ayrıca sokağa çıkış kısıtlamalarının bulunmadığı saatlerde Pazar yerleri, parklar ve yoğun kalabalıkların oluştuğu yerlerde bulunmamalarına yönelik karar alınmıştır.Toplam hasta sayısı içinde ev hanımı oranlarının yükselişte olduğu ve filyasyon ekiplerince buluşmanın ev toplantılarından(gün,veda partisi,hoş geldin ziyaretleri vb) kaynaklandığı tespit edildiğinden;bu nitelikteki ev toplanmalarına müsaade edilmeyecektir´´ ifadeleri kullanıldı.