casino siteleri

Son Yılların Yeniden Yükselişte Olan Hobi Trendleri Makrome ve Amigurumi

Diğer Haber Girişi : 11 Nisan 2022 13:13
Son Yılların Yeniden Yükselişte Olan Hobi Trendleri Makrome ve Amigurumi

Makrome ve amigurumi son yıllarda yükselişte olan hobi trendleridir. Makrome ve amiguruminin trend haline gelmelerinin sebepleri ise yapımının kolay ve eğlenceli olmasıdır. Aslında bu iki örgü türü de yeni teknikler değil; yeniden revaçta olan örgü teknikleridir.

Deprem konutları

Makrome binlerce yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahiptir. Bazıları, terimin 13. yüzyıldan kalma Arapça migramah kelimesinden geldiğine inanılmaktadır ve bu da “saçak” anlamına gelmektedir. Makrome, makrome iplerinden düğüm teknikleri kullanılarak üretilen bir tekstil türüdür.  Makrome ve amigurumi ipi hakkında daha fazlası için hobitu iplik kurucusu Erkan Tunçelli bilinmesi gerekenleri şöyle anlattı:

Makrome yapmak için birçok düğüm tekniği bulunmaktadır. Bu teknikleri kullanarak yapılabilecek birçok ürün bulunmaktadır. Makrome, duvar süsleri, saksı askıları, cüzdan, takı ve hatta giyim giyim eşyalarına kadar her şeyi yapmak için kullanılabilmektedir. Makrome yapmak için karmaşık aletlere veya pahalı malzemelere ihtiyaç yoktur. Çoğu makrome işi için temelde şunlara ihtiyaç olmaktadır:

1-Makrome ipi

2-Makas

3-Mezura

Bazı makrome işlerinde metal halkalar, ahşap halkalar, çanta kulpları veya kemer tokalar gibi malzemeler de gerekebilmektedir. Bunun yanı sıra, tercihe göre cam veya ahşap boncuklar gibi başka dekoratif öğeler de eklenebilmektedir.

Amigurumi, Japoncada tığ işi veya örgü peluş oyuncaklar anlamına gelmektedir. “Ami” örgü veya tığ işi kullanmak demekken ve “nuigurumi” ise doldurulmuş bebek demektir. Amigurumi temelde tığ işi teknikler kullanılarak yapılan içi doldurulmuş oyuncak hayvanlar ya da bebekler yapma sanatıdır. Son yıllarda, bu oyuncak bebekler ve hayvanlar yeniden popülerlik kazandı. Bu nedenle birçok insanda amigurumi için gerekli malzemeleri araştırmaya başladı. Amigurumi için gerekli olan temel malzemeler:

1- Farklı renklerde amigurumi ipleri

2- İpe uygun kalınlıkta tığ

3- Dolgu malzemesi (elyaf)

4- İğneler (toplu iğne, etamin iğnesi vs.)

5- Yardımcı malzemeler (plastik göz, düğme, kumaş vs.)

6- Makas

Amigurumi yaparken doğru ipi ve tığı seçmek oldukça önemlidir. İp ve tığ konusunda çok fazla seçenek olması birçok kişi için kafa karıştırıcı olabilmektedir. Amigurumi ipi, amigurumide kullanılan bir ip türüdür. Birçok örgü çalışmasında olduğu gibi makromede de kullanılan ipin kaliteli olması, örgü işinin kalitesini de etkilemektedir. Kaliteli bir makrome ipi, hem daha keyifli bir örgü deneyimi sunar hem de el işinin daha güzel görünmesini sağlar. Tığ seçiminde de ipe uygun kalınlıkta ve ebatta seçim yapılmalıdır

 

YouTube Haber arası

Kaynak : Haber Fokus Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.