casino siteleri

Sosyal Medyayı Ne Kadar Kullanıyoruz?

SOSYAL MEDYAYI NE KADAR KULLANIYORUZ?

Facebook, Twitter, İnstagram, Youtube, Tiktok… Çağımızın zaman hırsızları!

                                    Sosyal medya, edebiyat ve insan ilişkileri | Hülya Soyşekerci |  edebiyathaber.net

Gün içerisinde en önemli işlerimizi yapmaya dahi zaman bulamazken yaklaşık 8 saat online olabilmemiz aslında zamanı ne denli düzensiz kullandığımızın bir kanıtı. Tabi sayısal verilere geçmeden önce şunu eklemem gerekir ki sosyal medya hayatımıza bu denli girmeye devam ettikçe kendimizden, ailemizden, arkadaşlarımızdan kısacası hayatımızdan vereceğimiz ödünler de artacaktır.

SOSYAL MEDYAYI AKTİF BİR ŞEKİLDE KULLANIYORUZ, BU BİR GERÇEK. PEKİ SOSYAL MEDYAYI NE KADAR KULLANIYORUZ?

     We Are Social 2021 Dünya İnternet, Sosyal Medya ve Mobil Kullanım İstatistikleri – Genel Tablo

We Are Social Digital in 2021 Ocak ayı raporuna göre dünya nüfusunun %66’sı (5.22 milyar) mobil kullanıcısı, %59.5’i (4.66 milyar) internet kullanıcısı, %53’ü (4.20 milyar) ise sosyal medya kullanıcısıdır.

İnternet kullanıcıları (4.66 milyar) günde ortalama olarak 7 saate yakın internet kullanmaktadırlar.

  We Are Social 2021 Dünya İnternet Kullanım İstatistikleri – İnternet Kullanım Araçları    

İnternet kullanımında ise mobil ve tablet üzerinden kullanımda artış, bilgisayar üzerinden internet kullanmada ise bir azalış söz konusudur.

Kullanıcılar günlük olarak tüm cihazlardan ortalama 7 saat internet kullanmakta, 3,5 saate yakın TV izlemekte, 2,5 saat sosyal medyada gezinmekle beraber 2 saatlik ortalama ile de haber ve medya takibi yapmaktadır.

   We Are Social 2021 – Türkiye İnternet Kullanımı – Günlük Online Aktivitelere Ayrılan Zaman

Türkiye genelindeki kullanımlara bakarsak; Türkiye’de internette geçirilen günlük ortalama süre 7 saat 57 dakika (Günlük uyku süremizi ortalama 8 saat olarak düşündüğümüzde uyku süremiz kadar internette vakit geçirmekteyiz.), Türkiye nüfusunun %70.8’i sosyal medya kullanıcısı, Türkiye’de sosyal medyada geçirilen günlük ortalama süre 2 saat 57 dakika, yine Türkiye’de kişi başı ortalama 9.4 sosyal medya hesabı bulunmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sosyal medya kullanım oranlarını da etkilemiştir. Verilere bakarsak; Türkiye’de 2020 yılı sosyal medya kullanıcıları sayısı 54 milyon iken 2021 yılında 60 milyon olmuştur. Yani 6 milyon bir artış söz konusu. Nüfus ise 2021 yılında sadece 806 bin kişi artmıştır. Keza dünyada sosyal medya kullanıcı sayısı 2020 yılından 2021 yılına kadar %13’ten fazla artmıştır. Yani ortalama olarak 2020 yılı boyunca her gün 1.3 milyondan fazla yeni kullanıcı sosyal medyaya katılmış ve bu da saniyede yaklaşık olarak 15,05 yeni sosyal medya kullanıcısı demektir. Yine We Are Social Digital in 2021 Ocak ayı ve 2020 Ocak ayı raporlarını karşılaştırdığımızda Türkiye’de e-ticaret %63’ten %75’e yükselmiştir. Bu veri de Covid-19’un e-ticarete etkisini gösterir niteliktedir.

Bütün bu verilerde göstermektedir ki sosyal medya ve internet kullanımı ülkemizde ve tüm dünyada her geçen gün hızla yükselmektedir. Covid-19 salgınının da etkisiyle artan sosyal medya kullanım oranlarının gelecek yıllarda daha da artacağı muhakkak...

Stj Av. Mehmet Can Fıçıcıoğlu katkılarıyla..

NERDE O ESKİ GÜNLER, DEĞERLİ ZAMANLAR !!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.