casino siteleri

Suriyeliler Hayırseverlerin Destekleriyle Hayata Tutunuyor

Malatya Haber Girişi : 21 Ağustos 2015 09:25
Suriyeliler Hayırseverlerin Destekleriyle Hayata Tutunuyor
Suriye’de yaşanılan iç sa

 Savaştan kaçan Suriyeli Türkmen veteriner Ruknettin Kahyalı da Malatya’da hayırsever bir iş adamının desteği ile mesleğini devam ettiriyor.
Suriyeli mültecilere Malatyalılar sahip çıkıyor, ekmeğini onlarla paylaşıyor. Süt inekçiliği tesisi olan Ahmet Coşut, tesisinde Suriyeli Ruknettin Kahyalı’ya iş imkanı sağladı. Suriye’de veteriner olarak çalıştığını söyleyen Ruknettin Kahyalı, “Suriye’de çıkan iç savaş ve IŞİD tehdidi sonrasında topraklarımızı terk etmek zorunda kaldık. Ben Türkiye’ye geldim, burada Malatya’da Beydağı Konaklama Tesisleri’nde bir süre kaldım. Daha sonra çalışmak için kamptan ayrıldım” dedi.
Süt inekçiliği tesisinde kendisine iş imkanı sağlayan Ahmet Çoşut’a teşekkür eden Kahyalı, 2 çocuğunun ve eşinin halen kampta kaldığını, kendisinin ise tesiste çalıştığını ve Malatya’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Ruknettin Kahyalı, “Türkiye bizim ikinci vatanımız oldu” dedi.
Tesisinde 3 Suriyeli çalıştırdığını dile getiren Ahmet Çoşut ise, “Ensar ve muhacir ilişkisi içerisinde birbirimize yardımcı oluyoruz. Ruknettin Kahyalı, tesisteki hayvanlarla ilgileniyor ve hayvanların sağlıklarını kontrol ediyor. Kendisinden ve yaptığı işten çok memnunum” diye konuştu.

Deprem konutları