casino siteleri

Suya en çok zam yapan il Malatya oldu

Malatya Düzenleme Tarihi : 23 Temmuz 2020 11:28 Haber Girişi : 23 Temmuz 2020 11:29
Suya en çok zam yapan il Malatya oldu
Su fiyatları Malatya’da sürekli tartışılan bir konu. Son günlerde yaşanan gelişmelerle birlikte bu tartışma iyice alevlendi.

 İstanbul’da, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi  (İSKİ) tarafından yüzde 12.6’lık zam yapılırken ve bakım bedeli kaldırılırken Malatya’da ise yüzde 20 zam yapıldı.
Bu duruma her geçen gün sosyal medyada  tepki yağdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a çağrı da bulunan Malatyalılar, “Suyumuz zaten kaynak suyu. Masrafı çok az. Fakat Genel Müdürünüz suyun ucuz olduğunu söylüyor. Aksine masrafsız bir suyu pahalı satıyorsunuz. Türkiye genelinde illerden suya en çok zam yapan il Malatya. Geçinemiyoruz zaten bir de kendi kaynağımızdan gelen suya bu kadar para ödeyince yaşayamıyoruz. MASKİ ve belediyenin bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Deprem konutları

İstanbul AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 2019 yılı sonunda teklif edilen yüzde 80'e yakın zammı AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddettiklerini hatırlattı.

Kendilerine, şu anda kullanılan su fiyatlarına yüzde 35 zamlı bir teklif geldiğini ifade eden Göksu, şöyle konuştu:

YouTube Haber arası

"CHP tarafından yönetilen İBB'ye bağlı İSKİ tarafından İstanbul halkına şu anda kullandıkları suyu yüzde 35 daha zamlı kullanılması için verilen teklif meclisimize sevk edildi. Biz AK Parti ve MHP Meclis üyeleri olarak bu yüzde 35'lik zammı kabul etmedik. Bunun yerine şu anda Türkiye'de ortalama enflasyon değeri olan 12,6'lık zammı teklif ettik. AK Parti ve MHP'lilerin teklifiyle İstanbullular yüzde 35'lik değil yüzde 12,6'lık zamlı suyu kullanacaklar."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • devlet 23 Temmuz 2020 14:45

    başkana güvendik oy verdik. oda sağolsun ulaşıma, suya herşeye en yüksek zamları yaptı. bi deha güvenip oy beklemesin. ha bu kadar zama ne icraat var desen oda yok

  • Yanındaki 23 Temmuz 2020 12:02

    Selahattin beg önce ULAŞIMA SONRA EKMEĞE SONRA SUYA ZAM YAPTI. YARIN benim gibi özel seçkin Türkiyede ilk belediye başkanın şehrinde oturma parası alsa şaırmam valla.