casino siteleri

Tecde Bostanbaşı Yolu Açılır mı?

Yazının detayına geçmeden önce açılacak  yolun güzergahı ve önemini anlatmak gerekirse..

Yolun başlangıcı neredeyse Özalper Mahallesi Yeni Bahar caddesinden başlıyor.. Güney Kuşak yolundan Fahri Kayahan Bulvarından Çilesiz  Mıhlıdut Caddesi Tecde Altınkayısı Bulvarı Bostanbaşı Bosna sokatan Yakınca Galericiler sitesi önüne yani Adıyaman yoluna bağlanıyor..

Yakınca Galericiler sitesindeki bir vatandaş gerek çevre yolunu gerekse ismetpaşa caddesini kullanmadan bu yol üzerinden Fahri Kayahan Bulvarı Güney Kuşak yoluna gelebileceği gibi oradan şehir merkezine tek yol üzerinden gelebilecek.. Hakeza yine Bostanbaşına gidecek bir vatandaş trafik yoğunluğuna katılmadan Fahri Kayahan Bulvarından Bostanbaşına direk gidebilecek..Bu yol gerçekten çok önemli bir ulaşım aksı sağlayacak.. Bu yol için gelinen son noktayı yazacak olursak..Malatya Büyükşehir Belediyesi Tecde Altınkayısı kavşağından Bostanbaşı Bosna sokağa bağlanacak tarım alanında kalan yaklaşık 750 metrelik kısmını açmak   için İçişleri Bakanlığından kamu yararı kullanma iznini alarak  Tarım Bakanlığı ile birlikte hareket ederek  1/5000 lik planı hazırladı ve askıdan ineli yaklaşık iki ay oldu..

Belirtilen yolun 1000'lik   yani imar planı Yeşilyurt Belediye Meclisinden geçerek askıya çıkartıldı..

Buraya kadar olan kısım belediyelerle olan ilgili mevzuatlar.. İşin birde vatandaş boyutu var..

İşte işin bam teli de burası..

Neden diyecek olursak.. Çünkü açılacak yol  bahçeleri ikiye bölüyor..Kamulaştırılıp alınması büyük meblağ tutuyor..O yüzden Belediye kamulaştırma yerine imar uygulaması ile yolu açmak istiyor..

Açılacak 35 metrelik yola sağlı sollu ticari alan verilmiş.

Bir dükkan iki kat ev..Yani çok düşük yoğunluk..

Vatandaşın ise buna itirazı var..

Çünkü yolun Tecde ve Bostanbaşı  başlangıç noktası  çok katlı yani 13-15 kat.. Başta 13-15 kat, sonda 13-15 kat ortada iki kat..Vatandaş düşük yoğunluğa itiraz ediyor..Hani sağım solum 13-15 kat benim suçu ne?

Ayrıca bu bölgede uygulanacak imar sadece 35 metrelik yolun sağı ve solu..Diğer kısımlar tarım alanında bırakılıyor..

Şimdi vatandaş soruyor..Bahçemin ortasından yol geçti..Bahçem ikiye bölündü..Yola gelen cepheye dükkan ve ev yapıldı..Arka kısımda kalan bir veya iki dönümlük yer ne olacak..Yol geçtiği için artık sulama imkanım kalmayacak.Ev ve dükkanlar olduğu için tarım yapma imkanı kalmayacak..Konut deseniz tarım alanında kaldığı için yine izin çıkmayacak..Yani beş dönümlük bahçenin  yarısı yola gidecek kalan yarısı ise atıl kalacak..İşte vatandaşın itirazı buna..Vatandaşın itirazı uğradığı haksızlığa..

Bahçesinden yol geçecek olan vatandaşlar itiraza hazırlanıyorlar..

Vatandaşın istediği  geçecek olan sağına ve soluna verilen düşük yoğunluğun artırılması ve uğradıkları haksızlığın giderilmesi..

Mevcut haline vatandaş itirazı hazır.

Ve bu şekliyle bu yolun açılması çok zor gibi geliyor çünkü mahkeme yolu saklı bir şekilde bekliyor vatandaş..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılan görüşmede olumlu bir netice alınamadı..Çünkü  diğer tarafta  Tarım Bakanlığı var..

Şimdi Yeşilyurt Belediyesinin askıya çıkarttığı plana itirazlar olacak..Daha sonra şuyu çalışmalarına itiraz..

Bu işin sanırım tek olumlu tarafı taraflar bir araya gelir Tarım Bakanlığı ilede gerekli görüşmeler sağlanır durum izah edilir bir çözüm yolu bulunur...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Polat 09 Ağustos 2020 21:57

    Hacı Uğur olsaydı vatandaşın hakkını fazlasıyla verirdi. Bu Beydağında kamulaştırma bedeli verdiği vatandaşları mahkemeye veriyor çok para vermişim birazını geri verin diyor. İşiniz zor.

  • Vehbi 09 Ağustos 2020 19:57

    Yanı yol açılmayacak