Tüik Memur ve Emeklinin Zammına El Koydu

Gündem Düzenleme Tarihi : 04 Ocak 2021 15:13 Haber Girişi : 04 Ocak 2021 15:15
Tüik Memur ve Emeklinin Zammına El Koydu
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA;

TÜİK, 2020 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre % 1,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre % 14,60 olduğunu iddia etti. İddia diyoruz çünkü TÜİK halka gerçekleri açıklamakla yükümlü bir kurum olması gerekirken, verileri ayarlama kurumuna dönüşmüş durumda.

Sanal Instagram haber içi

Markette, manavda, pazarda, kasapta 5 TL olan ürünün fiyatı TÜİK verilerinde 1 TL olarak gösterildi. Yani son bir yılda her türlü müdahaleye ve manipülasyona rağmen enflasyon oranı 2020'yi  çift haneyle kapattı.

MEMUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 7,36, SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 8,36 ZAM

Markette, pazarda gıda ürünlerinde fiyat artışı ise son bir yılda %30’ları buldu. Son bir yılda doğalgaza %34, Elektriğe %33 oranında zam geldi. Açıklanan enflasyon oranı ile yıl boyunca yaşanan zamlar ve harcama oranlarındaki düşüş karşılaştırıldığında, gerçek enflasyonun %14,6’lık orandan çok daha fazla olduğu açıktır.

Açıklanmış olan oran çalışanların, emeklilerin, asgari ücretlilerin gerçek enflasyonunu yansıtmamakta,  bu oran sadece iktidarın isteğini yansıtmaktadır. TÜİK verilerini manipüle edenler, ülkede ısrarlı bir şekilde ekonomik kriz yokmuş gibi hissettirenler dahi gerçek enflasyon oranlarının bu olmadığını biliyor.

Açlık sınırı son bir yılda %19 artarken, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam geldi. Bu yıl da TÜİK’in çarpıtmaları sayesinde memur ve emekliler açlık sınırının altında bir zam artışına muhtaç edildi. TÜİK memurun ve emeklinin maaş zammına adeta el koydu.

8 MİLYON EMEKLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR!

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET ORANINDA ARTIRILMALI; EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİDİR!

DİSK’in yaptığı araştırmaya göre 13,2 milyon emekli ve hak sahibinin 7,9 milyonunun yani %60’ı asgari ücretin altında gelire mahkûm edilmiş durumda. Emeklilerin yüzde 47’si, yani 4,3 milyon emekli ya iş arıyor ya çalışıyor. Bu rakamlar her geçen yıl daha da artıyor.

Bu şartlar altında emeklilerimizin insanca yaşayabilecekleri bir gelire ihtiyaçları var. Göstermelik ve inandırıcılıktan uzak enflasyon rakamlarının altında ezilmelerine son verilmeli, en düşük emekli maaşını en az asgari ücrete eşitleyecek bir zam düşünülmeli.

Mercimeğin fiyatı yüzde 59, yumurtanın fiyatı %76, Ayçiçek yağının fiyatı %34,kuru fasulyenin fiyatı yüzde 35 artmış, Gıda fiyatları böyle  artarken enflasyonu don lastiğinden, triger kayışından, pinpon topundan hesaplıyorlar. Hepimizle dalga geçiyorlar!! Türkiye’ de her gün  5 iş cinayetinden biri emeklileri kurban alıyor.

İKTİDAR MİLLİ VE YERLİLİĞİNİ EMEKLİSİNE GÖSTERSİN!!

Yeni yılın ilk gününde doğalgazdan elektriğe her şeye zam gelirken bu ülkede 8 milyona yakın emekli asgari ücretin altında geçinmeye çalışıyor.Tefecilere milyar dolar faiz ödeyen iktidar, dilinden düşürmediği milli ve yerliliği kendi emeklisine de göstermeli. 

Her ne kadar asgari ücrete yapılan artış kabul edeceğimiz bir seviyede olmasa da; emekli maaşlarına da  en az asgari ücret oranında yani % 21,56 oranında artış yapılmalı; en düşük emekli maaşı ise 2825 TL’ye yükseltilmelidir.

İlhan içen  haber arası

Kaldı ki TÜİK gıda enflasyonunu yüzde 20,61 olarak açıklanmıştır. Bu durumda memur ve emeklilere verilen enflasyon zammı gerçek enflasyonun çok altındadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.