casino siteleri

Tüm Malatya bu anketin sonuçlarını bekliyor

Siyaset Haber Girişi : 18 Şubat 2019 20:45
Tüm Malatya bu anketin sonuçlarını bekliyor
Anket sonuçları 2019 yere

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde hangi partinin ne kadar oy alacağı merak ediliyor. Malatya merkezli EMAX Araştırma ve Danışmanlık Şirketi,Şubat ayı Malatya saha çalışmasını tamamladı. Şirketinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,Malatya’nın merkez ve ilçelerinde saha çalışmasının tamamlandığını ve raporlamasının da yapıldığına yer verildi.

Deprem konutları

ADAYA OY VERECEĞİM DİYENLER VAR

Açıklamada,”Malatya dahil bölgede yaptığımız anketlerde özellikle ilçelerde kararsızların ve adaya oy vereceğim diyenlerin oranının yüksekliği dikkat çekici.Millet sorguluyor, kim ikna ederse o kazanacak” denildi.

SEÇMEN NEDEN KARARSIZ?

Açıklamanın devamında ise,”EMAX Araştırma olarak Türkiye’nin en saygın araştırma şirketlerinden biriyiz. Özellikle 30 Mart 2014 seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde isabetli araştırmalar yaptık ve devam etti. Kurum olarak her çalışmayı belgelendiriyor ve arşivliyoruz,sosyal medya hesaplarından paylaşıyoruz. Siyasi sonuçlar halkımızın takdirindedir. 30 Mart 2014 seçim sonuçlarına dair açıklamalarımız sonrası çıkan haberler Haber7,YeniŞafak,YeniAkit,Star,Akşam, Ensonhaber,haberler,cafesiyaset,timeturk,HaberTürk,Milliyet dahil onlarca ulusal/yerel haber sitesi ve gazetelerde yer almıştı. Hamd olsun mahcubiyet yaşamadık.

Yüzyüze yaptığımız siyasi ve gündem araştırmalarında 18 yaş ve üstü erkek/kadın/eğitim/yaş/cinsiyet/ dahil bir çok demografik özellikler ile örneklemin seçilmesinde bölge, nüfus oranlarına göre aşamalı-tabakalı-tesadüfi yöntem uygulandı. Görüşülen deneklerin belirlenmesinde ise özellikle cinsiyet kotası dikkate alındı. Örneklem seçilirken YSK ve TÜİK verilerinden faydalanıldı. CATI,Telefon ve SMS metoduyla yaptığımız araştırmalarda ise Yüzyüze metoduna göre daha çok örnekleme ulaşıldı. Malatya dahil 5 ilde yapılan araştırmada kararsızım diyen seçmenlerin en yüksek olduğu yaş aralığı 28-45, cinsiyet olarak erkek, eğitim durumu olarak lise,lisans ve üstü’dür”

SEÇMEN NEYE GÖRE OY VERİYOR?

YouTube Haber arası

“Aday listeleri,ekonomik durum,işsizlik,seçim kampanyaları/stratejileri dahil bir çok etken il/ilçelerde seçmen için önemli görülebilir. Seçmen gelecekte nelerin yapılacağını, adayın ne gibi projelerinin olacağını, yaşamına ne katacağı ve neyi nasıl iyi yapacağını aramakta ve bununla birlikte yaşadığı bölgeye getirilecek yeniliklere odaklanmış durumdadır” ifadelerine yer verildi.