Turgut Özal Üniversitesi'nden Düzeysiz Cevap!

Malatya Haber Girişi : 14 Temmuz 2019 17:40
Turgut Özal Üniversitesi'nden Düzeysiz Cevap!
Malatya Turgut Özal Ünive

“Turgut Özal Üniversitesi'nde istifa yağmuru” başlıklı haberimizden sonra Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden (MTÜ) bir cevap metni elimize ulaştı. Gönderilen cevap metninin alelacele hazırlandığı bellidir. Bu düzeysiz hazırlanan cevap metnini, savcılık tehdidi ile korkutma ve Malatya Sanal Haber’i karalama girişimi bir eğitim kurumuna yakışmamaktadır.

Sanal Instagram haber içi

Ayrıca MTÜ gazetecilik yerine bilim üretsin. Hiçbir kurum bizlere gazeteciliğin nasıl yapılması gerektiğini öğretmeye kalkmasın. Herkes kendi işini yapsın.

Biz tarafsızlığı gereği bu düzeysiz hazırlanan cevap metnini noktasına dokunmadan aynen yayınlıyoruz. İşte MTÜ Rektörlüğü tarafından gönderilen cevap metni:

“14 Temmuz 2019 tarihinde yayına verildiği görülen ve hukuki delil olacak şekilde kurumumuz tarafından delillendirilen ‘Turgut Özal Üniversitesi'nde istifa yağmuru’ başlıklı haber, içerik olarak hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Kuruluş kanunda üniversite bünyesinde kurulan, ancak akademik ve yönetim olarak halen kuruluş ve kurumsal çalışmaları sürdürülen fakültelerin OLMAYAN dekanlarının istifa ettiğini ifade etmek habercilik değil, kötü niyetin kamuoyu önünde dışa vurumudur. Eğer gazetecilik yapmış olsaydınız; örneğin istifa eden dekanlar kim? Sorusunun cevabı aranmazmıydı? Atanmamış dekanları istifa etmiş olarak göstermek KÖTÜ niyetinizi tamamen ortaya koyuyor?

Prof. Dr. Bayram Murat Asma, halen Rektörlük Danışmanı olarak idari görevini sürdürmektedir. Üniversite yönetimi ile anlaşamadığınızı belirttiğiniz isim nasıl oluyorda danışmanlık görevini sürdürüyor?

Doğruluğu araştırılmadan yayına verildiği görülen haberde geçen ifade ve vurgular gerek kurumumuzu ve gerekse de üniversite üst yönetimini kamuoyu önünde küçük düşürme ve rencide etme niyetinden başka bir şey değildir. Hiçbir şekilde gerçeği ve gazetecilik kurullarını yansıtmayan haberinize ilişkin YASAL SÜREÇ BAŞLATILMIŞ, MALATYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAKTIR. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Malatya’ya ve ülkemize hizmet etme azim ve kararlılığından asla taviz verilmeyecektir.”

Bu cevap metninden sonra açık açık soruyoruz. Aynı hızla cevap verilmesini diliyoruz:

1)Prof. Bayram Murat Asma daha önce MTÜ Rektör Yardımcısı değil miydi?

2)Şu anda Rektörlük danışmanı gözüktüğüne göre Rektör Yardımcılığı’ndan siz mi aldınız yoksa istifa mı etti?

3)Prof.Bayram Murat Asma’nın Rektör Yardımcılığından “danışmanlığa” gelmesi veya getirilmesinin akademik nedenleri nelerdir?

4) MTÜ Genel Sekreteri C.A’ın istifası ile ilgili cevap vermemişsiniz. Soruyoruz, Genel Sekreteriniz C.A istifa etmiş midir? Bu istifanın sebebini açıklar mısınız?

Sorduğumuz tüm soruların cevabını beklemekteyiz.

İlhan içen  haber arası

Bayram Murat Asma:Rektör yardımcılığı görevimden ayrıldım
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden ayrılanan Prof.Dr.Bayram Murat Asma ayrılık gerekçesine dair açıklamada bulundu. 
İşte o açıklama:
“Sayın Editör,
Malatyasanalhaber isimli haber sitenizde şahsım ve halen çalışmaktan büyük onur duyduğum Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili çıkan haberlerden rahatsız olduğumu bildirmek isterim.
1-Haberde geçen Rektör yardımcılığı görevinden rektörümüz Sayın Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un onayını olarak, kendi isteğimle 19 Mart 2019 tarihinde ayrıldım. Ayrılma sebebim, uzun yıllardan beri üzerinde çalıştığım kayısı ıslah çalışmalar ile akademik ve yüksek lisans-doktora öğrencilerime olan sorumluluklarımdan kaynaklanmaktadır.
2-Halen aktif olarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Danışmanı olarak görevim devam etmektedir. Başta kayısı olmak üzere, tarım ve Sayın Rektörümüzün uygun gördüğü ve talep ettiği konularda danışmalık yapmaktayım.
3-Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile sorun yaşadığım ve bu yüzden istifa ettiğim iddiaları tamamen yalan ve iftiradır.
4-İsmim verilerek Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü ve üst yönetimiyle sorun yaşadığım iddiaları ile şahsımı itibarsızlaştırma ve küçük düşürmeye yönelik habercilik yaptığınızı düşünüyorum. Bu durumu hukuki mercilere taşıyacağımı bildirmek istiyorum. Prof. Dr. Bayram Murat Asma-Malatya Turgut Özal Üniversitesi
  ​​​Rektör Danışmanı”