Türkiye Birincisi Malatya Doğa Koleji'nden

Eğitim Haber Girişi : 03 Temmuz 2022 17:09
Türkiye Birincisi Malatya Doğa Koleji'nden
Doğa Koleji öğrencileri LGS'de başarı geleneğini bu yıl da devam ettirdi.

Her yaş grubunda öğrencinin gereksinimlerini karşılayan, yeteneklerini ve eğilimlerini ön plana çıkaran inovatif eğitim modelleri kurgulayan Doğa Kolejinden 7 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak LGS Türkiye birinciliği kazandı.

Sanal Instagram haber içi

 

İngilizce testinde 2 bin 400 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlarken 218 öğrenci Türkçe, 52 öğrenci matematik, 439 öğrenci fen bilimleri, 1.052 öğrenci T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 1.638 öğrenci de din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini doğru yanıtladı. Doğa Koleji öğrencileri toplamda 5 bin 799 testi tam yaptı.

 

Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman, 2022 LGS şampiyonlarını tebrik ederek, “Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eder, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.” dedi. Gelecek LGS’nin adayları için hazırlıklarının başladığını belirten Eryaman, “Ağustos ayında 2023 LGS adaylarımızla buluşacağız ve yeni bir LGS hazırlık maratonuna başlayacağız. Soru bankalarımız, 8. sınıf müfredatımız, deneme sınavlarımız yenilenmiş olarak yeni eğitim yılına başlayacağız. ” dedi.

 

500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü öğrencisi Arya Su Durmaz, çok çalışmanın değil düzenli çalışmanın önemini vurgulayarak “Türkiye birincisi olmak gerçekten çok büyük bir gurur… Öncelikle bana her zaman destek olan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. LGS sürecinde düzenli çalışmanın ve disiplinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. Pandemi sürecinde okullarından uzak kaldıklarını hatırlatan Durmaz, geçen eğitim yılında bu durumu avantaja çevirmek için daha çok çalıştığını belirtti.

 

Doğa Koleji Sakarya Kampüsü öğrencisi Yaren Yeni ise “Ben kendimi biliyordum, tanıyordum. Kendime uygun bir program yaptım, eksiklerimi belirledim ve eksiklerime göre çalışma planı yaptım.” dedi. Küçük yaşlardan itibaren havacılık ve uzay mühendisliği alanına yönelmek istediğini belirten başarılı öğrenci, lise tercihlerini İstanbul’dan yapacağını belirtti.

 

Kocaeli’nin şampiyonlarından Doğa Koleji Kocaeli Yahyakaptan Kampüsü öğrencisi Haluk Efe Akdin “Mutluyum çünkü emeklerimin karşılığını aldım. Okulumun, ailemin ve öğretmenlerimin desteği hep yanımdaydı. Hazırlık sürecinde bol kitap okudum ve sürekli deneme sınavları çözdüm. Hayalini kurduğum okul benim motivasyonumu artırdı. Adaylara tavsiyem hayal kurmaları ve hedeflerini belirlemeleri.” dedi. 

Doğa Koleji Kahramanmaraş Kampüsü 8. sınıf öğrencisi Osman Sınır, başarısının düzenli ve disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Okul disiplininden kopmadan bu çalışma disiplinini eve taşıdığını belirten Sınır, "Özellikle haftalık deneme sınavlarımı çok dikkatli takip ettim. Ölçme değerlendirme sonuçlarımı öğretmenlerimle değerlendirdik ve eksiklerime ağırlık verdik." 

 

Doğa Koleji Malatya Kampüsü öğrencilerinden Ömer Faruk İskender, bu başarısında okulunun, öğretmenlerinin ve ailesinin katkısının çok büyük olduğunu dile getirerek okulda aldığı sınav hazırlık disiplininin kendisini akademik ve sosyal anlamda çok ileriye taşıdığını belirtti. Kaliteli bir hazırlık programı uyguladığının altını çizen şampiyon öğrenci; "Eğitim koçlarım, rehberlik öğretmenlerim psikolojik ve akademik anlamda bana hep destek oldular. Eksiklerimi etütlerle ve öğretmenlerimle kurduğum sürekli iletişimle telafi ettim. Çok mutlu ve gururluyum. Herekse çok teşekkür ederim." dedi.

 

Başarılarıyla bizleri gururlandıran tüm öğrencilerimizi tebrik eder, bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz. 

 

İlhan içen  haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.