Türkiye sandık başında!

Siyaset Haber Girişi : 01 Kasım 2015 11:13
Türkiye sandık başında!

Türkiye sandık başında!

Türkiye 5 ay sonra yeniden bugün sandık başına gidiyor. Seçmenler sabahın erken saatinde sandık başına gitmeye başadı.

26. Dönem Milletvekili seçimleri için Türkiye bugün sandık başına giderken oy verme işlemi başladı.

Sanal Instagram haber içi

Türkiye genelinde 54 milyon 75 bin 851 seçmen, cezaevlerinde kurulacak 358 sandıkla 175 bin 6 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi doğu illerinde saat 07.00’de, Batı illerinde 08.00’de başladı. 16 siyasi parti ve Türkiye genelinde 21 bağımsız milletvekili adayının yarıştığı seçim kapsamında oy verme işlemi 17.00’de sona erecek. İstanbul’da, sabah erken saatlerde oy verecekleri okullara gelen vatandaşlar, sandıkların açılmasının ardından oylarını kullandı. Hayırlı olması temennisinde bulunan vatandaşlar, “Görevimizi yapmaya geldik. İlk oy kullanan olmak istedik” dedi.

ANKARA’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

54 milyon seçmenin oy kullanacağı 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde, ilk oylar kullanıldı.

Başkent’te 26. Dönem Milletvekili seçimleri için ilk oylar sandıklara atıldı. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde demokratik haklarını kullanmak için sandığa gitti. Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Artvin, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te saat 07.00’de, diğer illerde saat 08.00’de oy verme işlemleri başladı.
1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde 54 milyon 75 bin 851 seçmen, cezaevlerinde kurulacak 358 sandıkla 175 bin 6 sandıkta oy kullanacak. Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

DİYARBAKIR’DA OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Diyarbakır’da seçmenler sabahın erken saatinde sandık başına gitti. Yenişehir ilçesinde bulunan Mehmetçik İlkoukulu’nda vatandaşlık görevlerini yerine getirenlerin ortak mesajı barış ve demokrasi oldu. 

Derviş Çalışır isimli vatandaş, “İkinci kez tekrarseçimin devletimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. Zekiye Yılmaz isimli vatandaş da barış istediklerini belirterek; “Bir vatandaşlık görevini şahmam için herkesten önce barış istiyorum. Bu kan dursun” diye konuştu.
Öte yandan il genelinde 958 bin 170 seçmen için 3 bin 168 sandık kuruldu. 

RİZE’DE OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Rize’de birçok kişi oy verme saatinden önce oylarını kullanmak için sandık başlarında bekledi.

Rize’de oy kullanma işlemi saat 07:00’de başladı. Rize’de oy kullanma işlemleri birçok ilden bir saat önce başlamasına rağmen bazı kişiler 07:00’den önce sandık başlarına giderek oy kullanmak için saatin gelmesini bekledi. Oy kullanmak için acele eden Rizeliler, sabah namazını kılıp abdestli bir şekilde oylarını kullanabilmek için sandık başına gelip beklemeye başladıklarını söylediler. 

ŞIRNAK'TA OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Şırnak’ta oy verme işlemi başladı.

243 bin 126 Şırnaklı seçmen meclise göndereceği 4 milletvekilini belirlemek için il genelindeki 814 sandıkta oy kullanacak. Sabah saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek. 

ADIYAMAN’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Adıyaman’da oy verme işlemi saat 07.00 itibariyle başladı.

Türkiye’de sabah 07:00-16:00 arasında oy verme işleminin başladığı 32 il arasında bulunan Adıyaman’da seçmen sandık başına gitti. Oy verme işleminin başlaması ile birlikte seçmenler milli iradelerini sandığa yansıtmaya başladı.

Adıyaman’da 641 seçim bölgesinde 383 bin 102 seçmen, 1.393 sandıkta oy kullanacak. Seçimlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm güvenlik tedbirleri alındı. Seçimlerde Adıyaman genelinde 1.314 polis ve 1.735 jandarma personeli olmak üzere 3049 güvenlik görevlisi görev alıyor. Sandığa giden seçmenler, 1 Kasım seçimlerinin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesini ve 7 Haziran’da kurulamayan hükümetin kurulmasını temenni ettiler. 

TRABZON’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26'ncı dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde oy verme işlemi Trabzon’da saat 07.00'de başladı. Saat 07.00’de az sayıda kişi oyunu kullandı. Vatandaşlar seçimin ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

AĞRI’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Ağrı’da, 1 Kasım genel seçimleri için oy verme işlemi başladı.

Kent merkezinde oy verme işlemlerinin başladığı saat 07.00 itibariyle seçmenler oylarını kullanmak üzere okullara akın etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan oy verme işlemlerinde, oy kullanılan okulların çevrelerinde geniş güvenlik önlemi alındı. Oy vermek için sabahın erken saatlerinde sandık başına geldiğini ifade eden seçmen Mehmet Emin Kurt, “Sabah evden çıkarken Ayetel Kürsi okudum. Yarabbi, seçim bizim memleketimiz, vatanımız, milletimiz ve bayrağımıza hayırlı olsun diyerek sağ elimle abdestli oyumu kullandım” dedi.

MUŞ’TA SEÇMEN SANDIK BAŞINA GEÇTİ

Muş’ta, sabah saat 07.00 itibariyle 853 sandıkta oy kullanımı başladı.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için Türkiye genelinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde sabah saat 07.00'de oy kullanımı başladı. Doğu Anadolu illeri arasında yer alan 222 bin seçmenin bulunduğu Muş’ta da sabah saat 6'da sandık kurulma çalışmaları başladı. Saat 07.00 itibariyle sandıkların bulunduğu kentteki tüm okullarda oy kullanma işlemleri başladı. Sabah erken saatlerde gelerek oylarını kullanan vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Seçimin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Fadıl Yalçın, “Bu seçim ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun, hayırlara vesile olması dileğiyle oyumuzu kullandık. Barış, huzur ortamını diliyorum, hayırlı olsun” dedi.

Kazasız belasız bir seçim geçmesi dileğinde bulunan Abbas Bakış ise, “Sabahın erken saatlerinde gelip oyumuzu kullandık. Rabbim memleketimize, İslam davasına hayırlı etsin inşallah. Ümmet için oy kullandık, inşallah sonu çok güzel olur. Kazasız belasız bir seçim olsun, hakkımızda hayırlısı olsun” şeklinde konuştu. 

BİTLİS’TE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Bitlis'te oy kullanma işlemi sabahın erken saatlerinde başladı. Saat 7 itibari ile oy kullanma işlemi başlarken, Bitlis’te sabahın erken saatleri olduğu için vatandaşlar tarafından pek rağbet görmedi. Kurulan 870 sandıkta 176 bin 209 kişinin oy kullanacağı Bitlis’te oy verme işlemi akşam saat 4’te sona erecek.

Öte yandan Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde seçim süresince 2 bin 200 asker, Bin 589 polis ve 3 bin 250 geçici köy korucusu tarafından seçim güvenliğinin sağlanacağı bildirildi.

ŞANLIURFA’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Şanlıurfa’da, oy kullanacakları yerlere giden vatandaşlar sabah saat 07.00’den itibaren oylarını kullanmaya başladı.

Doğu ve Güneydoğu'da sabah saat 07.00’de oy kullanma işleminin başlayacağı iller arasında bulunan Şanlıurfa’da ilk oylar sandıklara atılmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren oyların kullanıldığı merkezlere giden vatandaşlar oy pusulalarına evet mührünü basıp sandığa atmaya başladı. Oylarını kullanan vatandaşlar seçimin barış getirmesi dileklerinde bulundu.

İlhan içen  haber arası

Yaklaşık 1 milyon 800 bin nüfusa sahip Şanlıurfa'da 976 bin 961 seçmenin 3 bin 413 sandıkta oy kullanacağı öğrenildi.