casino siteleri

Uluslararası geleneksel spor oyunları sempozyumu

Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Kasım 2021 09:50
Uluslararası geleneksel spor oyunları sempozyumu
Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen 10. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu açılış programıyla start aldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 10´uncusu düzenlenen Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu başladı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen açılış programı, Bowie State Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Aminta H. Breaux, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan´ın çevrimiçi açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından Prof. Dr. Jerono Rotich moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda katılımcı akademisyen ve araştırmacılar bildirilerini sundu.
Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı´ndan düzenlenen sempozyuma ilişkin yapılan açıklamada, "Kırgızistan ve Kahramanmaraş´ta protokolümüz kapsamında karşılıklı olarak düzenlediğimiz sempozyumlarımızın bu yıl 10´uncusunu gerçekleştiriyoruz. Sempozyumda Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Pakistan, ABD ve Rusya´dan birbirinden kıymetli akademisyenler geleneksel sporlarımız çerçevesinde sunumlarını yapıyorlar. 7 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek sempozyumumuza tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi.