Vali Kalkancı birinci önceliklerinin eğitim olduğunu söyledi

Bölge Haber Girişi : 17 Ocak 2018 16:38
Vali Kalkancı birinci önceliklerinin eğitim olduğunu söyledi
Adıyaman Valisi Nurullah
Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, okullara yaptığı ziyaretler kapsamında, Zeynep Turgut İlkokulu, Zeynep Turgut İmam Hatip Ortaokulu ile Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesini ziyaret ederek, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyaret ettiği okullarda öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Vali Nurullah Naci Kalkancı, öğrencilerle sohbet ederek, ülke olarak birinci önceliklerinin eğitim olduğunu vurguladı.

Okul ziyaretleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ile birlikte ilk olarak Zeynep Turgut İlkokulunu ziyaret eden Vali Nurullah Naci Kalkancı, okula gelişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Okul ziyaretinde sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen Vali Kalkancı, öğrencilerle sohbet ederek, herhangi bir sorun ya da taleplerinin olup olmadığını sordu.

Ardından Zeynep Turgut İmam Hatip Ortaokuluna geçen Vali Kalkancı, sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet edip, yaklaşan yarıyıl tatili dolayısıyla öğrencilere başarılar dileyip, bol bol kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Okul ziyaretleri kapsamında, son ziyaretini Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesine gerçekleştiren Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler karşıladı.

Karşılama sonrası sınıfları dolaşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, ziyaret ettiği sınıflarda öğrencilerle aynı sıralara oturarak ders dinledi.

Dolaştığı sınıflarda öğrencilerle sohbet ederek, nasihatlerde bulunan Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Bizim olmazsa olmazımız eğitimdir. Öğrencilerimizin kendilerini her alanda çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Özellikle ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz siz değerli yavrularımızın ve gençlerimizin iyi bir eğitim almaları ve aldıkları bu eğitimin hayatlarında başarı yolunu açması bizim en büyük temennimizdir. Yarın bu ülkenin yönetim kademlerinde bizlerin yerinde sizler olacaksınız. Sizler bizim geleceğimiz, ümidimiz, istikbalimiz ve bu milletin hayalisiniz. Sizlerin çok iyi yetişmesi için devlet, millet ve aileler olarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içindeyiz. Ülkemizi dünyada en iyi yere taşımak için sizlerin kendinizi çok iyi yetiştirmesi gerekiyor. Büyük devletin çocukları büyük düşünür. Hayalleri, idealleri, hedefleri de büyük olur. Unutmayınız ki hedefleri, idealleri, hayalleri büyük olanın geleceği de büyük olur. Şimdiden yaklaşan yarıyıl tatilinizi tebrik ediyor, sizlere eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret ettiği okullarda öğretmenlerle de bir araya gelerek sohbet eden Vali Kalkancı, öğretmenlerin zor ve zevkli bir mesleği yerine getirdiklerini dile getirerek, “Geleceğimizi inşa edecek çok önemli ve sorumluluğu yüksek, kutsal bir görev üstlendiğinizi asla unutmayın. Sizler, insanoğlunu eğitmek, yetiştirmek ona bilmediğini öğretmek gibi gerçekten kutsal bir mesleği icra etmektesiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, milli ve manevi değerler ışığında karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine bağlı, vatansever, insanlara saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, sorgulayan, özgür bireyler olarak yetişmesini sağlayan, yeni nesillere ve geleceğimize şekil verenler sizler olacaksınız. Biz inanıyoruz ki toplumumuzun geleceği olan çocuklarımız, sizin fedakarane emeklerinizle topluma kazandırılacaktır. Sergilediğiniz fedakarlık ve özveriden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.