casino siteleri

Vali Kalkancı köy muhtarlarıyla buluştu

Bölge Haber Girişi : 26 Ekim 2017 17:24
Vali Kalkancı köy muhtarlarıyla buluştu
Adıyaman Valisi Nurullah
Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’nın her ay gruplar halinde yaptığı muhtarlar toplantısının ikincisi valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcıları Murat Süzen, Adem Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, ilgili kurum amirleri ile merkeze bağlı köy muhtarı katıldı. Muhtarlarla sohbet havasında geçen toplantıda Vali Kalkancı ve kurum amirleri, muhtarların köyleri ile ilgili sorun ve beklentilerini dinledi.

Köylerin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için el birliğiyle çalışacaklarını kaydeden Vali Kalkancı, "Demokrasinin ilk yeşerdiği ve ilk tezahür ettiği yer Muhtarlıktır. Bundan dolayı muhtarlarımız demokrasimizin temel taşını oluşturmaktadır. Muhtarlarımız seçimle işbaşına gelerek aynı zamanda devlet ile vatandaş arasında köprü görevi yapmaktadır. Devlet geleneğimizde muhtar yerleşim biriminin idarecisidir. Muhtarlarımız köylerinde devleti, kamu kurum ve kuruluşlarına gittiğinde ise köy halkını temsil eder. Bundan dolayı muhtarlarımıza çok önem veriyoruz. Bugünde çok önem verdiğimiz siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelerek köylerinizin sorunlarını, varsa eksiklikleri ve yapılması gereken çalışmaları birlikte değerlendireceğiz. İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla Adıyaman’da bugüne kadar kırsal kesime yönelik önemli alt ve üst yapı yatırımlarının götürüldüğünü görüyoruz. Bundan sonra da eksikliklerimizi gözden geçirerek, birlik ve beraberlik içerisinde ve imkanlarımızın el verdiği ölçüde sorun ve sıkıntıları gidereceğiz. Muhtarlarımızın şundan emin olmalarını istiyoruz. Kırsal kesime yönelik hizmet sunumunda devlet olarak köylerimiz arasında herhangi bir ayrım yapmadan kamu kaynaklarını şeffaf, etkili ve en verimli bir şekilde kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantının son bölümünde Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya sorun ve taleplerini aktaran muhtarlar, yaşadıkları bazı sıkıntılar ve köylerin ihtiyaçları ile ilgili isteklerini aktardılar.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Vali Nurullah Naci Kalkancı, köy muhtarlarının dile getirdiği talepleri tek tek not aldırarak, bu sorunları inceleyeceklerini ve imkanların el verdiği ölçüde sıkıntıları çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.