Vali Samsat’ta ki muhtarların taleplerini dinledi

Bölge Haber Girişi : 12 Ocak 2018 17:30
Vali Samsat’ta ki muhtarların taleplerini dinledi
Adıyaman Valisi Nurullah
Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, sorun ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek ve bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla kurum müdürleriyle Samsat ilçesine çıkarma yaptı.

Samsat ilçesine gelişinde Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı ve beraberindekileri Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, köy ve mahalle muhtarları ile ilçe yöneticileri karşıladı.

Karşılama sonrası Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, Samsat Kaymakamlığı tarafından organize edilen köy ve mahalle muhtarlarıyla buluşma toplantısına katıldı.

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne ait Gençlik ve Kültür Merkezi salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Nurullah Naci Kalkancı, köy ve mahalle muhtarlarının istek, talep ve sorunlarını dinleyip, dile getirilen sorunları not alarak çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kalkancı, muhtarlarla yaptığı toplantılar kapsamında, düzenli olarak Adıyaman merkeze bağlı muhtarlarla gruplar halinde bir araya geldiklerini ifade ederek bu toplantıları önemsediklerini söyledi.

Vali Kalkancı, bu toplantılarla amacımız sizlerle tanışmak, sizlerle buluşmak her ilçenin, her mahallenin sıkıntı, mesele ve dertlerini dinlemek ve ortak bir çözüm bularak bunların aşılmasını temin etmek olduğunu ifade etti.

İlçeler bazında da muhtarlar toplantısının ilkini Samsat İlçesinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Kalkancı, “Bugün kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürleriyle birlikte Samsat ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinleyip çözüm üretmeye çalışacağız. Bugün ileteceğiniz sorunlar, şayet il düzeyinde bizi aşıyorsa ve bunların takibi Ankara nezdinde bir durumsa konuyu ve sorunu Ankara’ya ileteceğiz. Adıyaman’da göreve başladığımda meydana gelen deprem dolayısıyla Samsat ilçesinde çok ciddi bir mağduriyet oluşmuştu. Bundan dolayı göreve başlar başlamaz ilk işim depremin vurduğu Samsat ilçesiyle ilgilenmekti. Vali olarak atandığımda Samsatlı vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Sayın Başbakanımızın da bana özel talimatları olmuştu. Göreve geldiğimiz ilk günden beri Samsatlı kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yoğun gayret sarf ederek, sizlerin katkılarınızla sorunların çözümünü belli bir noktaya getirdik. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde Samsat ilçemizin sorun ve sıkıntılarını çözmenin gayretinde olacağız. Samsat İlçemizde afetten zarar gören vatandaşlarımıza inşa edilecek konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından protokol imzalandı. İmzalanan bu protokol ile konutların yapımına önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlanacaktır” dedi.

Vali Kalkancı’nın konuşmanın ardından Köy ve Mahalle Muhtarları, köyleriyle ilgili alt ve üst yapı, yol ve içme suyu ile elektrik başta olmak üzere çeşitli sorun ve taleplerini dile getirirken, kurum amirleri de bu sorunları tek tek not alarak, sorunların çözümü noktasında gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

Toplantı sonrası Vali Kalkancı ve beraberindekiler kaymakamlık makamına geçerek Kaymakam Sedat Sezik’i ziyaret etti.