Vekillerin ve Başkanların Dikkatine

Özel Haber Haber Girişi : 20 Haziran 2020 20:53
Vekillerin ve Başkanların Dikkatine
Vekillerin ve Başkanların

Yazar Atilla Kantarcı Çevre Yolu altını kalkındıracak dev bir projeden bahsetti. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e seslenen Kantarcı bu müthiş proje destek çağrısında bulundu. Başta Vekiller olmak üzere Başkanlarının da bu projeye destek vereceklerini bekliyoruz 

Sanal Instagram haber içi

 

İşte Atilla Kantarcı’nın bu proje için yazdıkları

 

Dün sevdiğim bir dostumla, televizyon vericilerinin olduğu fakat verici çöplüğüne döndürdüğümüz, görüntü kirliliği oluşturan Yıldıztepe’ye çıktık.

       Tüm Malatya’lıların ve Malatya’ya gelen tüm misafirlerin görmesi gereken müthiş bir manzarayla karşılaştım. Tüm Malatya ayaklarımızın altındaydı. Doğu tarafından bakınca Orduzu Pınarbaşı göleti ve tabiat parkının muhteşem görüntüsü, batı tarafından bakınca tüm Malatya’nın neredeyse sokak sokak panaromik görüntüsü, Kuzey tarafından bakınca Malatya’nın yemyeşil bakir alanları ve baraj gölü, güneyde ise muhteşem Beydağları. 

       Her yönden bir başka güzel...

       Biz Malatya’lılar maalesef anlatmaya çalıştığım güzellikteki bu mekanı görüntü kirliliği oluşturan verici çöplüğü haline getirmişiz. 

       Şimdi...Ne yapalım bu kadar vericiyi nereye kaydıralım... Diyorsunuz değil mi...

         Bundan sonra yazdıklarımı yalnız değerli okurlarım değil Belediye Başkanları ve Belediye yetkililerinin de değerlendirmesine sunuyorum:

         Çanakkale’nin Radar tepesi de bizim Yıldıztepe gibi şehre hakim bir konumdaymış!

         Radar tepesi de bizim Yıldıztepe gibi antenlerin oluşturduğu kirliliğe maruz kalmış!

         Fakat yerel yöneticiler Çanakkale ve Çanakkale Boğazının mükemmel seyredildiği böyle bir seyir tepesinde antenlerin yarattığı görüntü kirliliğine daha fazla dayanamamışlar ve tüm antenleri söküp atmışlar! 

       Nasıl mı? 

       Belediye yetkilileri bunu mutlaka duysunlar...

       Duyanlar da duymayanlara duyursun!

       Belediyenin cebinden bir kuruş para çıkmadan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının finanse ettiği Karasal Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi yaparak!

      100 m yükseklikteki bu kule, sökülüp atılan tüm verici antenleri bünyesine katmış...

      Gelelim Malatya’ya. 

      Çanakkale’nin yaptığını Malatya yapamaz mı?

      Büyükşehir veya Battalgazi Belediye Başkanları hadi gelin! ...

     Yıldıztepe’ye bir proje yarışmasıyla seçeceğimiz sıra dışı bir mimari ile 100 metrelik bir Televizyon Verici kulesi yapalım. 

      Görüntü kirliliği yaratan bu ilkel direkleri söküp atalım ve vericileri bu kuleye taşıyalım. Kuleye ayrıca çok amaçlı salon, sergi salonları, restorant, oditoryum ve sosyal donatılar ilave edelim. 

      1200 dekarlık bu muhteşem arazide, Kent manzaralı, baraj gölü ve pınarbaşı manzaralı yürüyüş yolları, restoran, kafe, hediyelik eşya stantları, seyir terası, rekreasyon alanları yapıp yeşillendirip Malatya’lıların hizmetine sunalım. 

        Şunun garantisini verebilirim ki Karasal Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi Malatya’yı yayıncılıkta bir üst lige taşıyacaktır. Bununla da kalmayıp, 100 metre yüksekliğindeki kule, sosyal donatıları, seyir terası, yürüyüş yolları, piknik alanları ve rekreasyon alanlarıyla yeni bir cazibe merkezi oluşturacaktır.

        Üstelik cebinizden bir kuruş çıkmayacak...

        Üstelik bu sıra dışı muhteşem kule Malatya’nın simgelerinden biri olacak...

        Üstelik eşsiz ve sıra dışı tasarımıyla şehirde simgesel bir görüntü oluşturacak...

        Üstelik buraya yapılacak bir teleferik ile buraya çıkmak çok kolay ve eğlenceli olacak...

        Daha ne olsun...

        Selam olsun Malatya’mın güzel insanlarına...

İlhan içen  haber arası