Veli Ağbaba'dan Sert Açıklama Büyükşehirde Neler Oluyor

Malatya Düzenleme Tarihi : 16 Aralık 2020 22:17 Haber Girişi : 16 Aralık 2020 22:21
Veli Ağbaba'dan Sert Açıklama Büyükşehirde Neler Oluyor
Büyükşehir Belediyesi’nde son olarak bir işçinin intihara teşebbüs etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba personel maaşlarında düşüşe gidilmesi, mesai ücretlerinin kesilmesi, toplu sözleşme haklarının gaspı ve işçiyi 30 gün çalıştırılıp 15 gün sigorta yaptırılması gibi konularla gündeme gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde son olarak bir işçinin intihara teşebbüs etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

Sanal Instagram haber içi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan bir işçinin “Biz işçiyiz hayvan değiliz. Bizi sömürdüğün yeter. Hakkımı sana helal etmiyorum” şeklindeki isyanı ve intihar girişimi sonrası gözler bir kez daha AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesine çevrildi.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler uzun süredir personel politikasını eleştirerek, mesailerin, sosyal denge tazminatının kesildiğini,maaşlarda azalışa gidildiğini belirtiyor,sorunun çözülmesini istiyorlardı. Geçtiğimiz dönemlerde uygulamanın yanlış olduğunu belirten,konuyu TBMM gündemine getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İşçinin alın terinden, mesaisinden tasarruf olmaz. Tasarruf yapacaksanız makam araçlarından, çeşitli vakıf ve derneklere peşkeş çekilen paralardan yapılsın. İşçinin alın terinden tasarrufa gidilmesi son derece yanlıştır.”demişti.

 

Büyükşehir belediyesinde son günlerde yine işçilerin haklarının gasp edildiği yönünde iddialar gelmeye başladığını belirten Ağbaba, “Temmuz ayında yapılması gereken toplu sözleşme çeşitli gerekçelerle Aralık ayına sarkmış.Sözleşmede geriye dönük 5 aylık işçi alacağının ödeneceği belirtiliyor. Ancak ‘bütçemiz yeterli değil’ denilerek,işçilere  halen bazı ödemelerinin yapılmadığı iddia ediliyor. 2 bin 200 işçinin çalıştırıldığı Melid A.Ş bünyesinde çalışan işçiler eksik kalan 5 aylık hak edişlerini almayı bekliyor. Ancak seslerini belediye yönetimine duyurmakta zorlanıyorlar” dedi.

 

Ağbaba, belediye işçilerinin ayrıca kısa çalışma ödeneği ile ilgili de sıkıntılar yaşadığını belirterek, “İşçiler 30 gün çalışmalarına rağmen,15 gün çalışıyor gösterildiklerini, SGK primlerinin 15 gün yatırıldığını, belediyenin devletten kısa çalışma ödeneğini alıp kendilerini 30 gün çalıştırarak haksız kazanç elde ettiğini ve 15 günlük yemek ücretlerinin bu nedenle kesildiğini belirtiyorlar. Bu iddialar çok ciddi ve mutlaka araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

İlhan içen  haber arası

Ağbaba, belediyede yaşanılan sıkıntıların dün bir işçinin intihar girişimine varan isyanı ile doruğa çıktığını kaydederek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin emekçinin hakkını vermek istemeyen tavrına bir an önce son verilmesini,hakkını isteyen emekçilerin canlarına son vermek çaresizliğinden kurtarılması gerektiğini kaydetti.Ağbaba, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Artık CHP 17 Aralık 2020 07:07

    Yeminle söylüyorum tüm oylarım hep AKP te gitti.Yine yeminle söylüyorum bir daha AKP oy vermeyeceğim.CHP artık CHP CHP CHP CHP yaşasın CHP