casino siteleri

VİZYONU GÜÇLÜ MALATYA

Özel Haber Haber Girişi : 25 Şubat 2015 13:52
VİZYONU GÜÇLÜ MALATYA
MALATYASANALHABER.COM MAL

Ak Parti Malatya Milletvekili A. Adayı Av. Mehmet Görgeç ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Av. Mehmet Görgeç'ten röportajın başlangıcında kendisini tanıtmasını istedikten sonra siyaset ve Malatya üzerine düşüncelerini ve niçin Ak Parti'de A. Adayı olmak istediğini sorduk.  

Deprem konutları

Konuşmalarını kesmemek adına röportajımızın başında sorduğumuz sorulara Av. Mehmet Görgeç'in verdiği cevaplar, kendisini, siyaseti ve Malatya'yı anlattığı söyleşisi:

-Öncelikle hoş geldiniz. Ben 1956 yılı Malatya doğumluyum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Malatya’da tamamladım.

 1976-1985 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Hava Teknik Astsubayı olarak görev yaptım.

 Astsubaylık görevini ifa ederken 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim.

 Malatya Barosu’nda serbest Avukat olarak çalışmaya başladım. Malatya Barosu’nun yönetim kademelerinde uzun süre çalıştım.

  2002-2008 yıllarında (Üç) dönem Malatya Barosu Başkanlığı görevinde bulundum.

  Malatya Barosunu Türkiye Barolar Birliği nezdinde birçok kez üst kurul delegesi olarak temsil ettim.

  2011 Milletvekilliği genel seçimlerinde şehrimizden AK PARTİ Milletvekili Aday Adayı oldum.                     

  2011-2014 tarihleri arasında AK PARTİ Üst Kurul Delegesi olarak görev yaptım.  AK PARTİ ’nin kuruluşundan bugüne kadar AK PARTİ ‘nin hedefleri doğrultusunda, Partimizin başarısı için çalıştım.

***

Siyaset ve Malatya üzerine düşüncelerimiz sormuştunuz, öncelikle benim şahsi olarak siyasetten hiçbir şekilde beklentim olmadı olamaz. Makam, mevki peşinde koşan bunları kendisine hedef seçen bir siyasetçi olmadım olmayacağım.

Türkiye ile ilgili konuşacaksak, evvela başkanlık sisteminden bahsetmek gerekir. Başkanlık sistemi bugün Türkiye için vazgeçilmezdir. Ülkemizin bu sistemle geldiği nokta malum. Yönetimde istikrar için bir an önce başkanlık sistemine geçilmesi lazım.

 Yine Ak Parti sayesinde birçok mesafe kat edildi. Ama bu gömlek dar geliyor artık. Başkanlık sistemi ile Türkiye şaha kalkacak. Her alanda çok daha fazla mesafe kat edilecek. Bunun için de başkanlık sisteminin faydalarını halka anlatmak gerekmektedir.

Siyasette üzerinde durduğum bir diğer husus Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi. Herkesin kardeş olduğu, herkesin kimliğini özgürce ve gurula taşıdığı bir Türkiye'ye, halkın huzur ve mutluluğunu esas alan 1. sınıf bir demokrasiye katkı sunmak istiyorum.

30 sene avukatlık yaptım. 3 dönem baro başkanlığı yaptım. Bir çok alanda tecrübeler edindim. Edindiğim tecrübelerle, birikim ve kimliğimle güzel Malatya’mıza hizmet etmek istiyorum.

Benim asıl üzerinde durduğum husus, temsilde adalet, yönetimde istikrardır. Bütün Malatya'nın vekili olmak için geliyorum. Belli bir grubun değil. Herkesin derdiyle dertlenmek asıl şiarımızdır.    

2011 genel seçimlerde yine Ak Parti’den A. Adayı olmuştum. Bildiğiniz gibi temayül yoklamasında ikinci olmuştum. Aday olmak için öncelikle insanların gönlüne hitap etmek gerekir. Sizin halk nezdinde bir karşılığınızın olması gerekir. Kabul görmeniz gerekir. Sonrasında hesap vermeniz gerekir. Şahsım adına hesap verme konusunda en ufak bir tereddüdüm olmadı olamaz. Çünkü bir grubun veya bir topluluğun vekili için değil Malatya’da yaşayan 769 bin vatandaşımızın ve tüm Türkiye’nin vekili olmak için adayım.

 

***

Niçin Ak Parti sorunuza gelince, Ak Parti durduk yere kurulmuş bir parti değildir. Milletin tepkisinin bir sonucu olarak doğmuştur. Türkiye'nin demokrasi adına geçmişi hakkında konuşmaya gerek var mı bilmiyorum. Darbelerin ve yaşanılan onca olayların bir tepkisidir Ak parti.  Mazlumların bir partisi olarak kurulan Ak Parti yine mazlumların sesi olmaya devam etmektedir.                      

Ben de hukukçu kimliğim, bilgi, birikim, mesleki tecrübem ile AK PARTİ İktidarının 2023 vizyonuna katkı sunabileceğime olan inanç ve ümidim ile 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde AK PARTİ ‘den Malatya Milletvekili aday adayı olarak başvurmaya karar verdim. 

***

 -Zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Son olarak eklemek istediğiniz birşey var mı?

Ben teşekkür ederim, malatyasanalhaber.com ailesine başarılar diliyorum. 7 Haziran 2015'te gerçekleşecek genel seçimlerin Malatya’mız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.                   

  

YouTube Haber arası