casino siteleri

Yabancı Yatırımcıların Türk Vatandaşlığını Kazanmaları

Diğer Haber Girişi : 02 Eylül 2019 18:05
Yabancı Yatırımcıların Türk Vatandaşlığını Kazanmaları
Vatandaşlık, bir ülkenin

Vatandaşlık, bir ülkenin ferdi olmak demektir. Anayasaya sahip ülkelerde bireylerin anayasanın sağladığı hakları edinebilmesi için kendilerine verilen bir unvandır. Vatandaşlar, o ülkeye ait bir kimlik kartı taşırlar. Vatandaş olan kimselerin çocukları da o ülkenin vatandaşı olarak kabul edilir.

Deprem konutları

Ülkemizin vatandaşı olmayan ama olmak isteyen kişilerin başvurması gereken çeşitli yollar var. Bunlardan son yıllarda en çok bahsedileni ise yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı almak. Oldukça rağbet gören bu yolla ülkemize belli tutarda ve şartta yatırım yapıldığı zaman TC vatandaşı olmaya hak kazanılabiliyor.

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşı Olmak İçin Gerekenler

Yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek ve ülkeye döviz girişini sağlamak için yatırım yoluyla vatandaşlık almaya izin verildi. Yabancı yatırımcıların Türk vatandaşlığını kazanmaları, Yabancı yatırımcılarda yerli yatırımcılara sunulan haklardan yararlanabiliyor. Vergi indirimleri, yer tahsisleri ve birçok teşvikten de yararlanma hakkına sahip oluyor.

12 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan kanuna göre yatırımla TC vatandaşlığının önü açıldı. Bunun için istihdam yaratmak ya da mevduat bulundurmak gerekiyor.

En az 500 bin ABD doları sermaye yatırımı yapan kimseler TC vatandaşı olabiliyor. 250 bin dolar gayrimenkul satın alarak da vatandaş olmak mümkün.

İstihdam yoluyla vatandaşlık için en az 50 kişiyi istihdam etmek gerekiyor. 500 bin dolar parayı devlet borçlanma senetlerinde en az üç sene tutmakla da vatandaşlık kazanılabiliyor.

Bu koşulları sağlayan yatırımcılar Bakanlar Kurulu’nun kararıyla vatandaş olabiliyor.

Develioğlu Hukuk Yatırımla Vatandaşlık

Yatırım yoluyla TC vatandaşlığını elde etmek uzun hukuki süreçleri barındırıyor. Bu nedenle yatırımcıların herhangi bir sorun yaşamaması adına hukuk büroları hizmet veriyor. Develioğlu Hukuk tarafından hukuki destek alabilirsiniz. Özellikle Vatandaşlık alanında yoğun bir hizmet vermekte olan Develioğlu Hukuk Yabancı Yatırımcıların Türk Vatandaşlığını Kazanmaları alanında hukuki destek sağlamaktadır. Halaskargazi Nişantaşı’ndaki şubemizde yabancı uyruklu yatırımcılara vatandaşlık yolundaki hukuki süreçlerde yardımcı oluyoruz.

YouTube Haber arası

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı elde etmek isteyenler cüzi ücretler karşılığında bize başvurarak yaşayacakları hukuki süreç yükünü azaltabilirler. Deneyimli avukatlarımızla vatandaşlık elde etme süreçlerinizde yanınızdayız. Alanında uzman ve sektörde tanınmış avukatlarımız sayesinde yatırım yoluyla vatandaşlık almak isteyen kişiler herhangi bir hukuki sorun yaşamıyorlar.