casino siteleri

Yaparsa Çalık yapar

Siyaset Haber Girişi : 11 Temmuz 2021 19:10
Yaparsa Çalık yapar
Yaparsa Çalık yapar

 

YouTube Haber arası

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Doğanşehir’de tütün üreticileriyle bir araya gelerek, tütün yasağını görüşmüş ve torba yasayla birlikte erteleneceğini açıklamıştı. Bugün Torba Yasada tütün üreticilerinin ceza kararının ertelenmesi maddesi bulunuyor. Üreticiler, “Yaparsa Öznur Çalık yapar dedik, çağırdık geldi bizimle görüştü ve yaptı” dediler.

 

Geçen hafta Doğanşehir İlçesinde 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yasayla tütün üreticilerinin üretim yapamayacak hale gelmesi karşısında Doğanşehirli tütün üreticileri anayolu kapatarak eylem yapmışlardı.


Malatya-Adana kara yolunu saat 10.30’da Erkenek Güzelköy mevkisinde traktörleri ile kapatan tütün üreticileri, bölgeden ayrılmamışlardı. Bölgeye gelen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, üreticilerle görüşerek sorunlarını dinlemiş, yasanın yürürlük tarihinin 6 ay ertelenmesine ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bu konuda 2 haftaya kadar bir çalışma başlatılacağı sözünü almış, bunun üzerine üreticilerin eylemlerini sonlandırmıştı.

 

Milletvekili Çalık, sosyal medya hesabından konuyla ilgili, “Tütün üreticilerimizin taleplerini İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve AK Parti Grup yönetimiyle görüşerek iletmiş ve o gün erteleme müjdesini vermiştik. Torba Yasa teklifi bugün TBMM Başkanlığına sunuldu. Torba yasada meclise sunulan madde, “ Tarım Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihinin 1 Ocak 2022 tarihine ertelenmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.