casino siteleri

Yazıhan karpuzu görüntüsü ve lezzetiyle dikkat çekiyor

ÇEVRE Haber Girişi : 26 Temmuz 2021 12:06
Yazıhan karpuzu görüntüsü ve lezzetiyle dikkat çekiyor

Malatya´nın Yazıhan ilçesinde 2 bin dekarlık alanda yetiştirilen karpuzlar, görünümleriyle göz kamaştırırken, lezzetleriyle damakta tat bırakıyorlar.

Deprem konutları

YouTube Haber arası


2018 yılında çiftçilerin kullanımına sunulan Boztepe Recai Kutan Barajı´yla Yazıhan ilçesinde tarım arazileri hayat buldu. Sulamada yaşanan kolaylıkla doğal yöntemlerle 2 bin dekar alanda karpuz yetiştirilmeye başlandı. Topraktaki verimliliğin yanı sıra güneşten yeteri düzeyde faydalanan Yazıhan karpuzu, görünümüyle göz kamaştırırken, lezzetiyle damaklarda tat bırakıyor. Adana´da karpuz hasadının sona erdiği bu günlerde Yazıhan´da karpuz hasadı başlayacak.

"Türkiye´nin neresinde görsem, tadına baktığım zaman anlarım"
Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, Yazıhan karpuzunun lezzetiyle unutulmaz bir tat bıraktığını ifade ederek, "Öncelikle Malatya´mızın lezzetler şehri olduğunu biz her fırsatta dile getiriyoruz. Eğer bir yerde karpuz ve kavun yerken parmaklarınız birbirine yapışıyorsa bu karpuz, Malatya´nın Yazıhan ovasının ürünüdür. Dünya lezzet şehri dediğimiz Malatya´da hangi ürün yetişiyorsa aroması ve şeker oranı çok yüksektir. Bu manada Malatya´da yaşayanlar çok iyi bilir. Başka illere gittiğiniz zaman sebze ve meyvede aynı lezzeti alamazsınız. Bu Malatya´ya Cenab-ı Hakk´ın vermiş olduğu iklimsel bir güzellik, şeker oranının her şeyde yüksek olması. Yazıhan´da 2 bin dekar kadar kapuz, bin dekar kadar da kavunumuz var. Adana´da hasadın bittiği dönemden sonra Yazıhan´da, Malatya´da kavun ve karpuz yetişmeye başlar. Şu anda kırıma başlayacağız. İçlerinden birer tane olmuş olanlar var kesiyoruz, şeker oranı çok yüksek. Yazıhan ovasında yetişen karpuzu Türkiye´nin neresinde görsem, tadına baktığım zaman anlarım" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.