Yeni terminal binasında çalışmalar sürüyor

Malatya Haber Girişi : 10 Eylül 2021 10:01
Yeni terminal binasında çalışmalar sürüyor
Çakır: Yeni terminal binası ile Malatya hava yolu taşımacılığında önemli bir konum üstlenecek

 -“Şehrimizin ticari faaliyetleri daha da hareketlenecek” 

Sanal Instagram haber içi

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, inşaat çalışmaları devam eden havalimanı yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesislerin tamamlanması ile birlikte Malatya’nın hava yolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstleneceğini ifade ederek “Şehrimizin ticari faaliyetleri daha da hareketlenecek” dedi. 

 


Temeli geçtiğimiz şubat ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından atılan Malatya Havalimanı yeni terminal binası inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 
Mevcut terminal binasının yanına, 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek olan yeni terminal binası ile yıllık yolcu kapasitesi 1 milyon 200 bin yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkacak.
Konuyla alakalı olarak bir açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır,  günün şartlarına uygun, Malatya'ya yakışan yeni bir terminal binasını şehre kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 


“Modern yüzüyle şehrimize çok yakışacak” 
 Milletvekili Çakır, “Mevcut terminal binamız maalesef günün şartlarını karşılamıyordu. Bu noktada şehrimize yeni bir terminal binası kazandırmak için çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde yeni terminal binamızın yapımı için 2020 yılının aralık ayında yer teslimi yapıldı ve temelini 6 Şubat 2021 yılında attık. Burada çalışmalar çok yoğun ve titiz bir şekilde devam ediyor. Tüm Malatyalılar gibi bizler de dört gözle terminal binamızın bir an önce tamamlanıp hizmete açılmasını bekliyoruz. Yapılan inşaat çalışmalarını da yakinen takip ediyoruz. Amacımız terminal binasının belirlenen tarihte tamamlanıp hizmete sunulması. Hakikaten bu yatırım Malatya için çok önemli. Her geçen gün gelişen ve büyüyen Malatya’ya böyle bir terminal binası gerekiyordu. Yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesisleri ile şehrimiz, hava yolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecek. Bunun yanında şehrimizde gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış sağlayarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.  Yeni terminal binası modern yüzüyle şehrimize çok yakışacak” şeklinde konuştu. 

 


“301 araçlık otopark yapılacak, uçak park alanı 13’e çıkarılacak”
Çakır, 194 milyon 347 bin TL’ye mal olacak olan yeni terminal binası içinde check-in bankosu sayısının 18 adete, 7 olan uçak park alanının da 13 adete çıkarılacağını dile getirerek “Terminal binasının yanı sıra, 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası, havalimanı giriş nizamiye binası, havalimanı iç bağlantı yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik apron ve yer hizmetleri araç sahası da inşa edilecek. 7. Ana Jet Üs Komutanlığına ait Akaryakıt Hizmetleri Takım Komutanlığı Binası ve Nizamiye Binası da yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

İlhan içen  haber arası


“Şubat 2023’te tamamlanacak” 
Malatya’nın ticari faaliyetlerini daha da hareketlendirecek olan yeni terminal binasının Şubat 2023'te tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Milletvekili Çakır, yeni terminal binasının şehre kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.