YİĞİTCAN’DAN CAMİAYA ÇAĞRI

Spor Haber Girişi : 09 Şubat 2016 20:54
YİĞİTCAN’DAN CAMİAYA ÇAĞRI
Türkiye Futbol Federasyon

PTT 1. Lig takımlarından Alima Yeni Malatyaspor’un devre arasında kadrosuna kattığı defans oyuncusu Yiğitcan Erdoğan, Başkan Gevrek ile görüştüklerinde hedefin play-off olduğunu kendisine söylediğini ama son 3 haftadır görüntünün çok farklı bir noktaya doğru gittiğini söyledi. 
Takımın Karabük maçı hazırlıklarını sürdürdüğü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) idman sahasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yiğitcan Erdoğan, görev verilmesi halinde oynayabileceğini, tam olarak hazır olmasının ise biraz daha zaman alacağını ifade etti.
Takımın Alanya’da iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini ancak bunu maçlara yansıtamadığını kaydeden Yiğitcan, “Kupa arası nedeniyle lige verilen aradaki kampa katıldım. İyi bir hazırlık süreci geçirdik. Ama bunu maçlara yansıtamadık. Ben de dışarıdan izleme fırsatı buldum. Takım istediklerini yansıtamadı sahaya. Zaten goller de maçın başında geldi. Kötü oldu. Gerçekten çok umutluydu takım. İyi çalışmıştık. Olan oldu, önümüzdeki maça bakacağız artık” dedi.

“HOŞ BİR MANZARA YOK”
Takımın puan tablosunda bulunduğu konumu da değerlendiren Yiğitcan, “Açıkçası ben ilk başkanla görüştüğümde İstanbul’da hedef çok farklıydı. Play-off kovalayacak bir takım vardı. Transferler planlanıyordu, yapılıyordu da. Sonrasında geçen ilk 2 haftada ben takımdan ayrı kaldım. 3 haftadır görüntü çok farklı bir yere gitti. Tabi hoş bir manzara yok. Ancak yapacak da bir şey yok. Çok şükür ki bizim kötü geçtiğimiz haftayı, şuan ki konumda rakip olarak gördüğümüz takımlarda kötü geçirdi. Çalışıp üstesinden geleceksin, bunun başka açıklaması yok” diye konuştu.

“YÜZDE YÜZ HAZIR OLMAM 2 HAFTAYI BULUR”
Yiğitcan, tam olarak ne zaman forma giymeye başlayacağıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, “En kısa zamanda hazır olurum. Hocamın bana ne zaman ihtiyacı varsa sahaya çıkacağım. Ama işi bir de gerçeği var. Onuncu haftadan sonra bir sakatlık yaşadım. Takımdan ayrı kaldım. Daha burada takımla antrenmanlara başlayalı 12 oldu. Tabi ki sizler bu işin içinde olan insanlarsınız. 10-12 gün içinde bir oyuncunun hemen hazır olmayacağını bilirsiniz. Sezon başı kampları, devre arası kampları 5-6 hafta sürer. Tabi 5-6 hafta demiyorum ama en azından yüzde yüzde sorumluluk alacak duruma gelmem 2 haftayı alır. Ama bu maç içinde hocam görev verirse elimden geleni yaparım” ifadelerini konuştu.

“BERABER BATARIZ, BERABER ÇIKARIZ”
Yiğitcan, Cumartesi günü oynayacakları Karabük maçıyla ilgili yaptığı açıklamada da, “Biliyorsunuz bu ligde dengeler çok oynak. Çok enteresan. Moral motivasyon çok önemli. Şuan ben tek dezavantaj olarak bizim moralsiz, onların moralli olduğunu görüyorum. Bunun da hafta içi yapacağımız çalışmalarla, üzerimizdeki karabulutları dağıtarak üstesinden geleceğiz. Karabük takımı yenilmeyecek bir takım değil. İlk yarıda eski takımımda benim de oynadığım maçta yendik. Çokta aciz durumlara düşürdük. Şimdi içeride oynayacağız. Malatya da yabana atılacak bir şehir değil. Potansiyeli olan bir şehir. İnsanların gözünün üzerinde olduğu, kalben bağlı olduğu bir şehir. Dışarıdan en azından böyle biliniyor. İnşallah da böyle olduğunu sahadaki futbolcular ve camia, herkes gösterecek. Sonuçta bu bir bütündür beraber batarız, beraber çıkarız” dedi.

Sanal Instagram haber içi