casino siteleri

Zinayı Suç Olmaktan Kimin Çıkardığını Biliyor muydunuz ?

Yaşadığımız toplumda, çoğu zaman bazı kişiler ve kesimler; bazı konularda bilgi sahibi olmadan, kulaktan dolma bazı yalan yanlış veya eksik bazı bilgilerden yola çıkarak bazı kesimleri veya bazı kişileri suçlamaya çalışır dururlar. İşte örneğin Türkiye’nin son yıllarında, toplumumuzda zina konusunda söz edilince, bazı kesimler ve kişiler, bilerek veya bilmeyerek, hemen öne atılarak bu konuda hep Ak Partiyi suçlamayı seçerler.

Zaman zaman toplumda bu konuda laf açıldı mı, bazı kişiler hemen söze girerek, bak işte senin çok beğendiğin Ak Parti Türkiye’de zinayı serbest bırakan parti değimlidir? Sen daha ne konuşuyorsun diyerek, karşılarındaki kişilere psikolojik baskı yaparak susturmaya ve sindirmeye çalışırlar.  Oysaki bu söylemin gerçekle hiçbir alakası yoktur ve külliyen yalandır. Peki o zaman bu işin doğrusu nedir? 

 

Zinayı suç olmaktan kim çıkardı?

 

Evet, zinanın suç olmaktan çıkarıldığı tarihin 1999 olmasına rağmen, muhalefet partileri 2001 yılında kurulan AK Parti tarafından suç olmaktan çıkarıldığı iddiasında bulunmaya çalışırlar zaman zaman.

 

1999 öncesi, Anayasa’da tarihi bir hata vardı.            Zina yapan kadına suçu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 440'ıncı maddesi, Anayasa Mahkemesi tarafından 1999 yılında iptal edilmesine karşın, Erkeğe zinayı suç sayan 441'inci madde, daha önce iptal edilmişti. Bu kararla mevcut zina davaları düşmüş tutuklu sanıklar beraat etmişti.

 

Anayasa Mahkemesi'nin erkeğin zinasından sonra, kadının zinasını da suç olmaktan çıkaran gerekçeli iptal kararı, 13 Mart 1999 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle zina sadece Medeni Kanun çerçevesinde boşanma gerekçesi olarak sayılıyor.

Yani Ak Parti daha kurulmadan ve iktidara gelmeden üç yıl önce; 13 Mart  / 1999 tarihli resmi gazeteden yayımlanarak zina suç olmaktan çıkarıldı.


AK Parti 2002’de İktidara gelmesinin hemen ardından hükümet yetkilileri zinanın tekrar suç sayılması için girişimlerde bulundu fakat, CHP'nin farklı şartlar illeri sunmasından dolayı önerge bir türlü meclise getirilemedi maalesef. İşte çoğu insanımız asıl bu gerçekten habersiz olduğu için, bu konuda söz açılınca, hemen Ak Partiyi suçlamaya çalışır dururlar.
Oysaki zinanın suç sayılamayacağı kararının verildiği tarihlerde ise 56. hükümet yani 4. Bülent Ecevit hükümeti iktidarda bulunuyordu. / Kaynak: ( Yunus Göksu / Yeni Şafak)  ( Anayasa Mahkemesi )

 

Aslında bazı siyasi partileri ve bazı kesimler bu konuyu çok iyi bildikleri halde, sırf Ak Partiyi yıpratmak uğruna, bazı siyasi manipülasyonlara ve dezenformasyonlara başvurarak, bu konuda hep toplumu yanlış bilgilendirmeye çalışarak, Ak Partiyi karalamaya ve suçlamaya çalışıyorlar. Allah’tan ki toplumumuz artık bu tür siyasi karalama ve çamur atmalara itibar etmiyor ve inanmıyor.