ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA GÖZLER 28 EYLÜL'DE

Malatya Haber Girişi : 28 Haziran 2016 15:36
ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA GÖZLER 28 EYLÜL'DE

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 114. duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Zirve Yayınevi Davası’nın 114. duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım polis araçlarıyla getirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Hüseyin Yelki katıldı. Tutuksuz sanıklar Cuma Özdemir Darende Adliyesi’nden, Hamit Çeker ise Elbistan Adliyesi’nden SEGBİS sistemiyle duruşmaya dahil edildi. Uzun süre duruşmalara dahil edilmeyen ve başka bir davadan Adana F Tipi Cezaevi’nde yatan Varol Bülent Aral da SEGBİS sistemiyle 114. duruşmaya katıldı. Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanne Geske ve çocukları, Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel de duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Vedat Koç, dosyaya gelen belgeleri okudu.
Mahkeme Başkanı Vedat Koç, daha sonra müdafi avukatlarına söz verdi. Esas hakkında savunma yapan avukatlar, “Dün ak olan bugün kara, dün kara olan bugün ak olarak görülebiliyor. Bu olayda 3 masum insan hunharca öldürüldü. Davada ilk verilen mütalaa ile son verilen mütalaa taban tabana zıttır. Bu dava 9 yıldır sürüyor ve büyük beklentimiz yok. Umarım şaşkınlığa uğrarız” dediler.
Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanne Geske, adalet istediğini belirtti. Geske, “Her zaman burada oturduğumda, sizlerin arkasında ‘Adalet devletin temelidir’ yazıyor. Ama çok şey değişti. Siz gerçekten adaletli bir karar verirseniz, bir çok şaşıracağız” şeklinde konuştu.
Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel, sanıkların tutuklanmasını istediğini kaydetti. Yüksel, “Artık yoruldum, sizin de çocuklarınız var. Allah için konuşun, doğruları söyleyin. Katiller orada yakalandı, ben anlamıyorum artık” ifadelerini kullandı.
Savcı Burhanettin Olgun, 4 Nisan 2016 tarihinde verdiği mütalaasını tekrar ettiğini belirtti.
Tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Abdullah Atılgan, Murat Göktürk, Levent Ercan Gelegen, Hüseyin Yelki, Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker, daha önce yaptıkları esas hakkındaki savunmalarını tekrar ettiklerini söyledi.
114. duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan isim, başka bir davadan Adana F Tipi Cezaevi’nde yatan Varol Bülent Aral oldu. Aral, “Şimdi hepsi kumpas kuruldu diyorlar ancak kim kime kumpas kurdu açıklamıyorlar. Cinayetin olduğu gün ben cezaevindeydim. Benim ismimi bu dosyaya kim dahil etti? Bana cevap verin. Kumpas kuruldu masallarıyla ne zamana kadar gidecek. Ben adalet istiyorum, Suzanne Geske’den daha fazla adalet istiyorum. Dosyaya benim adımı kim koydu, bunu kimse bilmiyor. ‘Emre Günaydın ismini verdi’ diyorlar ancak o tarihte Emre Günaydın 27 gün komada kaldı. Kumpas orada oturanlar tarafından bana yapıldı, yalan makinesine döndüler. Artık biraz adalet gelsin. Kumpas falan yok. Olay günü ben cezaevindeydim, tetikçiler dışarı çıkarıldı. Ancak ben 2 sene sonra bu davadan tahliye edildim. Bu 5 kişi sizin evladınızı vursa siz bunları dışarıda tutacak mısınız? Ben tahliye, beraat istemiyorum ben adalet istiyorum. Ayrıca asil faillerin de zaman aşımından yararlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Mahkeme heyeti daha sonra ara kararlarını açıkladı. Heyet, artık davayı sonlandıracaklarını ve bir karar vereceklerini belirterek, davayı 28 Eylül 2016 tarihine erteledi.

Sanal Instagram haber içi