casino siteleri

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü konulu panel düzenlendi

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 13 Mart 2024 10:00
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü konulu panel düzenlendi
Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun katkılarıyla 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü a
Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun katkılarıyla 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü adlı panel düzenlendi.
Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen panele Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Harun Tekin, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Hakan Çalışkanın moderatörlüğünde başlayan programda, panelistler tarafından İstiklal Marşının Türk dünyasının destanı niteliğinde bir mutabakat metni olduğuna vurgu yapıldı.
Panelistlerden Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan tarafından Mehmet Akifin gençlik idealleri, Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yolun tarafından İstiklal Marşının milli mücadeledeki yeri ve cumhuriyet Türkiyesindeki önemi, Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karabulut tarafından ise İstiklal Marşındaki imgeler konulu sunumlar gerçekleştirildi.
Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçilen panel plaket takdimi ile devam etti. Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından panelistlere plaketleri takdim edildi.