casino siteleri

"2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları" 23 Ağustos´ta başlıyor

Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Ağustos 2023 14:09
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde düzenlenecek olan "2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları" 23-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilece
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde düzenlenecek olan "2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları" 23-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Adıyaman Valiliği ile Kahta Kaymakamlığı tarafından organize edilen festival, `depremin vurduğu kadim topraklarda gıdanın kaynağı ve sürdürülebilirliği´ temasıyla Eski Kahta Kalesi´nde düzenlenecek.
Festivaldeki çeşitli atölyelerle, depremin vurduğu turizm destinasyonlarının yeniden canlandırılmasını hedeflediğini belirten Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, "Adıyaman merkez ve Kahta´nın değişik yerlerinde 6 gün sürecek olan 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşması´na dünyaca ünlü şefler de katılacak. Michelin Yıldızı´na sahip dünyaca ünlü şefler güneşin ve kadim toprakların kenti Kâhta´yı lezzetle buluşturacak ve çeşitli atölyelerle depremin vurduğu turizm destinasyonları yeniden canlandırılması hedefleniyor. Festivalin ana konusu ise depremin vurduğu bu kadim topraklarda, gıdanın kaynağı ve sürdürülebilirliği olacak. Bu konu başlığıyla çeşitli söyleşiler ve atölyeler yapılacak. 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmalarına tüm halkımızı bekliyoruz" diye konuştu.