casino siteleri

203 saat sonra 7 katlı bina enkazının en dibinden sağ çıktılar

Asayiş Haber Girişi : 14 Şubat 2023 15:06
203 saat sonra 7 katlı bina enkazının en dibinden sağ çıktılar
Kahramanmaraş´ta 203´üncü saatin inanılmazları depremde yerle bir olan 7 katlı Aktaş Apartmanı´nın en dibinden sağ çıkmayı başaran H
Kahramanmaraş´ta 203´üncü saatin inanılmazları depremde yerle bir olan 7 katlı Aktaş Apartmanı´nın en dibinden sağ çıkmayı başaran Hidayet ve Muharrem Polat çifti oldu.
Türkiye´nin 10 ilinde yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6´lık Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının 203´üncü saati geride bırakıldı. Bursa´dan Kahramanmaraş´taki arama kurtarma çalışmalarına katılan BAKUT ekibi, GÜRSU Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte bugüne kadar 40 vatandaşın cansız bedeninin çıkarıldığı Karaman Mahallesi´ndeki 7 katlı Aktaş Apartmanı´nda çalışma yaptıkları sırada, kapıcı dairesinin de altında bulunan bodrum kattan ses aldı. Çalışmalarını hızlandıran BAKUT ekipleri, 5 kişilik aileden 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Enkazın neredeyse en dip noktasına inen ekipler, Hidayet Polat (24) isimli kadın ile eşi olduğu öğrenilen Muharrem Polat´ı (32) 203 saat sonra canlı olarak çıkarmayı başardı. Aile fertlerinden diğer 3 kişinin ise hayatlarını kaybettikleri belirtildi.
203 saatlik karanlığın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından güneşe çıkarılan karı-koca şükredip, arama kurtarma ekiplerine sarılarak gözyaşı döktü.