casino siteleri

23 yıllık komşunun UNESCO sevinci

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 28 Temmuz 2021 10:00
23 yıllık komşunun UNESCO sevinci
Arslantepe Höyüğü´nün UNESCO Dünya Miras Listesi´ne kaydı, 23 yıllık komşusu Emine Sağlık´ı mutlu etti.

Duvarlarına renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, ilk kılıç ve mızraklarıyla tarih kitaplarını değiştiren ve 2014 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi´ne alınan Battalgazi´deki Arslantepe Höyüğü, Çin´in ev sahipliğinde UNESCO Dünya Miras Komitesinin online toplantısından çıkan karar ile kalıcı listeye alındı. UNESCO tarafından alınan bu karar Malatyalıları oldukça mutlu etti. Arslantepe Höyüğü´ne yaklaşık 100 metre mesafedeki tek katlı müstakil evde 23 yıldır yaşayan Emine Sağlık da UNESCO tarafından alınan kararı sevinçle karşıladı.

"Burada sandalyeye oturup Arslantepe´ye bakacağım"
Arslantepe Höyüğü´ne komşu olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve evini hiçbir şekilde satmak istemediğini dile getiren Sağlık, "Burası Arslantepe, Orduzu Mahallesi Battalgazi ilçesine bağlı. Benim evim Arslantepe Höyüğü´nün tam karşısı. Ben Arslantepe Höyüğü´nün komşusuyum. Burada oturduğum için çok mutluyum. Burada yolu kapatsalar daha mutlu olurum, otobüsler geçmesin biz çok rahatsız oluyoruz. Turistler geçmişte geliyorlardı, 2-3 yıldır hastalıktan dolayı gelmiyorlar. Az gelen oluyor. Geçmişte 2-3 ay burada çalışıyorlardı. UNESCO tarafından alınan karardan çok mutluyum. Ben evimi kimseye satmam, burada rahat ediyorum.

Deprem konutları

YouTube Haber arası

Başka bir yerde rahat edemem. Arslantepe Höyüğü´nü ziyarete gittim. İçerisinde ağaç var, toprak var, eski eserler var gezdim. Ben evimide satmam, binada rahat edemem. Komşum Arslantepe, burada sandalyeye oturup Arslantepe´ye bakacağım. 23 yıldır ben buradayım, şimdi daha güzel" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.