casino siteleri

3 yıl hapis yattı, mücadelesinden vazgeçmedi

Eğitim Haber Girişi : 31 Ekim 2023 10:34
3 yıl hapis yattı, mücadelesinden vazgeçmedi
Sivas´ta "Aliya İzzetbegoviç´in Hayatı, Mücadelesi ve Filistin" konulu konferans düzenlendi.Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen konf
Sivas´ta "Aliya İzzetbegoviç´in Hayatı, Mücadelesi ve Filistin" konulu konferans düzenlendi.
Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen konferansta, Bosna-Hersek´in unutulmaz isimlerinden Aliya İzzetbegoviç´in hayatı ve mücadelesi anlatıldı. Yazar Hüseyin Kansu´nun konuk olarak katıldığı konferansa İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından, Aliya İzzetbegoviç´in hayatının konu alındığı film gösterimi yapıldı. Yazar Kansu, İzzetbegoviç´in İslam dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kansu, İzzetbegoviç´in 1946 yılında İslamcılık suçlamasıyla 3 yıl hapis yattığını fakat bu dönemde bile mücadelesinden vazgeçmediğini dile getirdi.
İzzetbegoviç´in, 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı sırasında Boşnakların liderliğini üstlendiğini belirten Kansu, onun bu süreçteki kararlılığının, Bosna-Hersek´in bağımsızlığını korumasına önemli katkı sağladığını ifade etti.
Kansu, "Aliya İzzetbegoviç, sadece Bosna-Hersek´in değil, İslam dünyasının da önemli bir lideridir. Onun hayatı ve mücadelesi, bizlere cesaret ve kararlılık aşılamaktadır" dedi.
Konferans, tüm şehitler için okunan hatimlerin duasıyla sona erdi.