casino siteleri

5 kattan fazla da kat izni vermedim

Malatya Haber Girişi : 01 Temmuz 2023 17:29
5 kattan fazla da kat izni vermedim
Başkan Gürkan: 5 kattan fazla da kat izni vermedim

Bostanbaşı’nda yapılan hatalara değinen ve 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde ‘Keşkem’ yoktur diyen MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, BUSABAH Medya’ya özel açıklamalarda bulunarak belediye başkanlığı döneminde tarım arazilerini imara açmadığını, meri plana uygun hareket edildiğini ve ruhsatsız yapılaşmaya izin vermediğini açıkladı.

Deprem konutları

 

Malatya’da yaşanan depremlerde ağır hasar alan Bostanbaşı’nın yeni yapılıp ağır hasarlı, yıkılan, acil yıkılacak ve orta hasarlı binaların çok olduğu belirten Gürkan, “Hasarın en az olması gereken bir yerdi ama oradaki yapılaşma standartlarının sağlıklı olmadığını bugün teknik elemanlar söylüyor. Ne diyor? Tarım arazileri ticari alanda konut alanına dönüştürülmemesi lazımdı. Yüksek bina yapılmaması lazımdı. Yani 5 kattan sonra altına bodrum yapılması, 10 kat olunca 2 bodrum yapılması, fore kazıkların konulması gerekiyordu. Ama o dönemde bu binalar yapıldığında müdahale edilmediği için bu sonuçla karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.

 

Belediye başkanı olarak bu gibi sorunlarla çok karşılaştığını söyleyen Gürkan, “Benim daha önce de 3 dönem Battalgazi Belediye Başkanlığım var. Ve bu dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığım var. Tabii ilk etapta 20 senelik bir belediye başkanının o zaman bu şehirde sorumluymuş gibi bir soru karşıma çıkıyor. Bunun altını çizerek ifade etmek istiyorum. 3 dönem belediye başkanlığı yaptığım Battalgazi'de tarım alanlarını imara açmadım. Bir metre dahil açmadım. Artı 5 kattan fazla da kat izni vermedim. Bunun da altını çizerek söylüyorum büyükşehir olan ilçeye geldikten sonraki var olan meri plan neyse onun uygulamasını yaptık. Büyükşehir’e geldiğimde ilk etapta bütün serbest imarın kotalarını kaldırdım. Ayrıca kat yüksekliği de düşürdüm. Ve bu konuda da azami titizliğin gösterilmesi noktasında gerek yazılı metinlerle ilgili hem ilçeler uyarıldı hem de mecliste bunlar yazılı tebliğ edildi” şeklinde konuştu.

 

 

“BURADA KEŞKEM YOK”

 

YouTube Haber arası

Belediye başkanlığı döneminde hiç keşkem yoktur diyen Gürkan, “Bu 20 senelik dönemde benim kendim yaptırdığım binalar var. Mesela kütüphaneler var, belediye binaları var, okullar var, askeri kışlalar var, engelli yaşam merkezleri var, rehabilitasyon merkezleri var. Bir tanesinden hafif hasar dahi yoktur. Büyükşehir biliyorsunuz ruhsat vermiyor. Battalgazi belediye Başkanlığı dönemimde 2014-2019 yıllarında verdiğim ruhsatların bir tanesinde yıkılan ev yok, ağır hasarlı olan yok, orta hasarlı olan yok. Hafif hasarlı olabilir. Bunun da altını çizerek kamuoyuna saygıyla duyurma gereğini ifade ettim. Bu önemli bir hadisedir. Çünkü biz kararlarımızı hep oy birliğiyle aldık. Ve devletin belirlemiş olduğu imar yasasındaki kural ve esaslara riayet ederek yaptık. Burada keşkem yok derken laf olsun, torba dolsun mantığı içerisinde bunu ifade etmedim. Belki etrafta 20 yıllık belediye başkanı bu şehir nasıl oldu, dediği zaman işte o bu söylediklerim o 20 yılın açıklanması ve keşkemin olmamasının temel ifadesidir” sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet Eser 02 Temmuz 2023 16:56

    Darende yenice mahallesi içler acısı biran önce enkazin kalkması gerekiyor belediye olarak daha ne bekliyorsunuz anlamış değilim

  • Murat başkan 02 Temmuz 2023 15:55

    Bu adam ne dediğini cidden bilmiyor... Beş kat izin vermemiş nasıl yapıldı o zaman bu binalar 20 kat yapılan senin bölgende nasıl yükseldi sen mi uyuyosun yoksa ....

  • Safa 02 Temmuz 2023 12:00

    5 kat ve üzeri konuta izin vermedim demek. 2014- 2019yıllari arasında 400 bine yaklasan Battalgazi ilçesinde konut yapılmadı manasına gelir. Nerden baksan tutarsızlık.

  • Depremzede 02 Temmuz 2023 11:21

    Baskan her zamanki gibi bizlerle egleniiii

  • Bayram Yekdeş 01 Temmuz 2023 17:49

    Olan oldu artık biran önce şehri ayağa kaldırmaya bakın işler yavaş yürüyor diye herkes şikayetçi Adıyaman Maraş Hatay çok hızlı haberin olsun