casino siteleri

610 gram doğarak yaşama tutundu, ailesi görmeyen gözleri oldu

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 20 Temmuz 2023 09:21
610 gram doğarak yaşama tutundu, ailesi görmeyen gözleri oldu
Kahramanmaraş´ta 5,5 aylık 610 gram prematüre (erken doğum) bebek olarak dünyaya gelen Hiranur, yaşam savaşını kazanıp 3 yaşına geldi. Hir
Kahramanmaraş´ta 5,5 aylık 610 gram prematüre (erken doğum) bebek olarak dünyaya gelen Hiranur, yaşam savaşını kazanıp 3 yaşına geldi. Hiranur´un görmeyen gözleri olan ailesi, bir umutla tedavilerine devam ettiklerini belirtti.
Dulkadiroğlu ilçesi Aksu Mahallesi´nde yaşayan Mehmet (34) ve Rümeysa Işık çiftinin 3 yaşındaki kızları 5,5 aylık, 610 gram olarak erken dünyaya geldi. Prematüre bebek olan Hiranur´da rop hastalığı bulunuyor. Hiranur, hastalığı sebebiyle görmüyor, kalbinden rahatsız ve iki böbreğinde kristalleşmiş taş bulunuyor. Baba Işık ise, Hiranur kızının üzerinden sevgisini ve şefkatini eksik etmiyor.

"Halen kontrolleri devam ediyor"
Zorlu süreçlerden geçtiklerini belirten baba Mehmet Işık, "Kızım prematüre bebek ve 5,5 aylık doğdu. 610 gram dünyaya geldi. Bazı sıkıntılar çektik. Pandemi döneminde doğum gerçekleşmişti. Süreç bayağı zorlu geçti. 4 ay boyunca kuvözde kaldı. Bu 4 ay boyunca göz doktoru bulamadık. Doktor sonra Gaziantep´ten geldi. Özel bir doktordu ve tedavileri o üstlendi. Halen kontrolleri devam ediyor. İstanbul´a da gittik oradan da bir cevap alamadık. Şu an ise kalbinden bir rahatsızlığı var, Ankara´ya gideceğiz" dedi.

"Kızlarımız bizim geleceğimiz"
Onunla oyunlar oynadığını anlatan baba Işık, "Kızımızı fizik tedaviye götürüyorum. Onunla oyunlar oynuyoruz. Sesleri tanımaya çalışıyor, gözleri görmediği için. Yürümesine yardımcı oluyorum. Buradan kız babalarına sesleniyorum, kızlarından kesinlikle sevgi ve şefkati eksik etmesinler. Onlara merhamet etsinler. Kızlarımız bizim geleceğimiz. Bizler ne yaparsak onlar da aynısını öğreniyorlar" ifadelerini kullandı.