casino siteleri

7.6´lık depremin merkez üssü Elbistan´da TOKİ konutları sapasağlam

GENEL Haber Girişi : 12 Şubat 2023 11:56
7.6´lık depremin merkez üssü Elbistan´da TOKİ konutları sapasağlam
Kahramanmaraş´ta 7.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde birçok ev yıkılırken, TOKİ tarafından yapılan binalar
Kahramanmaraş´ta 7.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde birçok ev yıkılırken, TOKİ tarafından yapılan binalar sapasağlam ayakta kaldı.
Geçtiğimiz pazartesi günü 7.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde birçok bina yıkıldı. TOKİ tarafından ilçeye bağlı Kara Elbistan Mahallesi´nde yaptırılan 609 konutlu sitede ise bütün binalar ayakta kaldı. Sitenin sağlamlığı dron ile havadan görüntülenirken, bazı vatandaşların da binalara yerleştiği gözlemlendi.

"Sıvada bile kavlama göremedim"
Elbistan´ın depremden çok etkilendiğini belirten Ramazan Gök, TOKİ konutlarının sağlam kaldığını söyleyerek, "Kahramanmaraş´ta çok büyük deprem oldu biri Elbistan´daydı. Kayıplarımız var, Allah rahmet eylesin. Temennimiz böyle olmamasıydı ama kader bu şekildeymiş. Biz burada TOKİ´ye yazılmıştık o da çıktı. Yetkililer depremin ardından buranın sağlam olduğunu belirlediler. Biz de gelip gördük, çatlak falan da yok. 1 etapta sağlam. Burada da 609 konut var, burası da sağlam. Burayı gezdim, sıvada bile kavlama göremedim. Hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.