casino siteleri

Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinin yeşil görüntüsü dikkat çekiyor

Bölge Haber Girişi : 26 Ekim 2017 13:02
Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinin yeşil görüntüsü dikkat çekiyor
Yaşayan ve yaşatan üniver
Yaşayan ve yaşatan üniversite sloganıyla yola çıkan Adıyaman Üniversitesi, yemyeşil külliyeleri olan bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor.

Gerek öğrenciler gerekse de çalışanlar için yaşanılabilir bir külliye amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinde sadece 2017 yılı boyunca 5 bin metrekareye yakın alan çimlendirilirken bin civarında gülfidanı dikimi gerçekleştirildi. Eğitim fakültesi ek binası önü, Atatürk Heykeli etrafı ve sosyal bilimler meslek yüksekokulu ile fen edebiyat fakültesi civarına çıtır gül, kadife gül, boylu gül ve baston gül dikimi yapıldı. Gül dikimine ilaveten çimlendirme çalışmaları kapsamında da yine eğitim fakültesi ek binası, fen edebiyat fakültesi, Nemrut Tümülüsü, damla havuz civarı ve Adıyaman Üniversitesi muhtelif alanlarında çalışmalar yapıldı. Adıyaman Üniversitesi bünyesinde son 6 yıllık zaman zarfında çimlendirme, ağaçlandırma ve dikim çalışmaları kapsamında 50 bin metrekare alana çim, 20 bin civarında ise çam forumu ile bodur ağaç dikimi gerçekleştirildi. Doğallığı ve yeşili ile görenlerin beğenisini kazanan Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinin, her geçen yıl bir önceki yıla oranla daha da yeşillendiğinin ve ağaç sayısının da arttığının altını çizen Yapı Üniversite İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı yetkilileri, "Amacımız bizlere emanet edilen öğrencilerimizi ve üniversitemiz çalışanlarını daha yeşil ve sağlıklı bir ortamda yaşatmaktır.

Külliyemiz insanların doğayla baş başa kalabileceği ender yerlerden biridir. 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda hedefimize biraz daha yaklaştık. İnşallah çalışmalarımız ve ağaç sayımız daha da artacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan çimlendirme ve gül dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, çalışmaların titizlik içerisinde hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Üniversitemiz külliyesini çağdaş bir tasarımla yaşanılabilir bir hale getirmek gibi bir hayalimiz vardı. Çok şükür bunu gerçekleştirdik. Şimdi nasıl daha iyi yapabiliriz, diye düşünüp hareket ediyoruz. Varlık sebebimiz olan evlatlarımızın daha iyi koşullarda eğitim görmesi bizim gayemizdir. Bu gaye ile çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.