casino siteleri

AĞBABA: "ERKEĞİN DAHA FAZLA MİRAS ALMASI HAKKANİYETLİ Mİ?"

Haber Girişi : 03 Nisan 2015 11:29
AĞBABA:
CHP Genel Başkan Yardımcı

İşte Ağbaba'nın önergesi şöyle:

Deprem konutları

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu  tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Yazılı ve sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, "Mesela bu miras konusu sık sık gündeme getirilir. Niye erkek çocuğa daha çok, neden kız çocuğa daha az miras düşüyor denir. Ama bunu incelediğimizde erkeğe evi geçindirme sorumluluğu verilirken kadına böyle bir sorumluluk verilmediğini, doğal olarak erkeğe daha çok miras düşmesinin normal, hakkaniyetli ve adil bir durum haline geldiğini görürüz.” diyerek yaptığı açıklamalar yer almaktadır.

Bu çerçeveden hareketle;

1-Hükûmetinizn “kadının miras hakkı” konusunda kabul ettiği argümanlar nelerdir? Sümeyye Erdoğan’ın düşünceleriyle bir paralellik taşımakta mıdır?

2-Başbakan olduğu dönemde Tayyip Erdoğan’ın kadın erkek eşitliğinin fıtrata uygun olmadığına yönelik fikirleri hükûmetinizce desteklenmekte midir? Hükûmetinizce Sümeyye Erdoğan’ın açıklamaları da yine fıtrat kapsamında mı değerlendirilmektedir?

3-Ataerkil aile yapısının benimsenmesi, korunması ve yaygınlaşması ülkemizde kadınların yaşadıkları sorunlar karşısında karşı çıkılması gereken noktalar mıdır?

YouTube Haber arası

4-Sümeyye Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı’nın kızı olarak bir rol model olması dikkate alındığında, kadınların iş gücüne katılım oranının oldukça düşük olması Erdoğan’ın açıklamaları ve hükûmetinizin politikalarıyla örtüşmekte midir?