casino siteleri

AĞBABA: “HEP BİRLİKTE AKP'NİN AMACINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

Siyaset Haber Girişi : 06 Haziran 2015 14:07
AĞBABA: “HEP BİRLİKTE AKP'NİN AMACINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi (

Ağbaba, Paşaköşkü'nde bulunan Melekoğulları Düğün Salonu'nda Arguvan Belediyesi tarafından düzenlenen 'Arguvanlılar İle Buluşma' etkinliğine katıldı.

Deprem konutları

 

Düzenlenen etkinlikte konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, "Bu ülkeye demokrasi ve özgürlük gelmesini istiyorsak, bu ülkenin insan haklarına dayalı bir yönetimle yönetilmesini istiyorsak, bu ülkede ifade özgürlüğünün, inanç özgürlüğünün olmasını istiyorsak, hepimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor" dedi.

 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, yarın yapılacak olan genel seçimin önemine değinerek, "Kararınızın Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğunu biliyorum. Kararınızın eksiksiz olarak Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu biliyorum. Onun için sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 14 Şubat'ta seçim kampanyasına başladıklarını anımsatarak, seçim kampanyasına en erken başlayan parti olduklarını dile getirdi. Ağbaba, tamamen Malatya'ya odaklandıklarını kaydederek, "Seçim sürecinin başında bir kampanya başlatıldı. Denildi ki, 'HDP barajı aşsın, meclise girsin, AKP'nin meclis grubu zayıf olsun.' Bu kampanyayı yapan aslında 3 kesim var, birinci kesim AKP. AKP'nin milletvekilleri Malatya'da böyle bir kampanya yapıyor. Bizzat milletvekilleri diyor ki, 'CHP'nin tabanı HDP'ye oy verecek.' Niye? Çünkü 4 yıl boyunca AKP'nin politikalarına karşı tek dik duran Cumhuriyet Halk Partisi idi. Bugün çocuklarımızın yaşamını etkileyen, ülkenin ve bizim geleceğimizi etkileyecek 4+4+4'e sadece ve sadece CHP karşı çıktı. AKP, MHP ve HDP, 4+4+4'ün geçmesini sağladı. O meşhur 4+4+4'te meclis kürsüsünde saldırıya uğrayan milletvekillerinden biriyim. AKP'nin amacı belli. Gezi olaylarında biber gazı yiyen, kurşun yiyen CHP'li milletvekilleri. Bizim dışımızda hiçbir siyasi partinin temsilcilerini Gezi eylemlerinde göremezsiniz. AKP'nin politikalarına karşı direndik ve onların politikalarını boşa çıkardık. Her yerde sadece Gezi olaylarında değil, Balyoz'da, Ergenekon'da, KCK'de Askeri Casusluk'ta bütün siyasi davalarda, hak arama mücadelelerinde hep CHP, AKP'ye karşı durdu. Onun içindir ki AKP, mecliste zayıf bir CHP istiyor. Onların tek amacı bu, bunu hep beraber boşa çıkaracağız" dedi.

 

AĞBABA: YETMEZ AMA EVETÇİLER DÜN BAŞKA BUGÜN BAŞKA KONUŞUYOR

12 Eylül 2010 referandumunda 'yetmez ama evet' diyenlerin bugün 'CHP'ye oy vermeyin, HDP'ye oy verin' dediğini ifade eden Ağbaba,  "Hangi televizyon kanallarında, hangi sunucu, 'yetmez ama evet' diyordu? Bunu iyi düşünün. Bugün CHP'li hiçbir milletvekili adayını çıkarmayan, CHP'yi hedef yapan bir televizyon kanalını düşünün Malatya'da. Şimdi onlar 'yetmez ama evet' dediler. Yetmez ama evetçiler dün başka bugün başka konuşuyor. Ama biz biliyoruz ki ülkede AKP’nin diktatörlüğünün bu kadar pekişmesinin sorumlusu 12 Eylül 2010'da referanduma 'evet' verenlerdir” diye konuştu.

 

AĞBABA: “2.000 OY HDP’NİN BARAJI AŞMASINI SAĞLAMAZ”

Esenlik haber arası

2011'de yapılan genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlerin de bir kampanya yürüttüğünü dile getiren Ağbaba, “Bu kampanyayı yapanlar, 2011 seçimlerinde CHP'nin bayrağını dalgalandıran kardeşlerimiz, arkadaşlarımız. 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren dostlarımız. Onların da, AKP bir daha gelmesin gibi bir kaygıları var. ‘AKP bir daha gelmesin o nedenle HDP barajı aşsın, AKP'nin milletvekili sayısı düşsün’ diyorlar. Bu kampanya doğru bir kampanya değil ama o arkadaşlarımızın iyi niyetinden asla kuşku duymuyorum. HDP'nin baraj problemi yok. Malatya'da, HDP'nin milletvekili çıkarma şansı yok. Şuanda tamamen Cumhuriyet Halk Partisi üzerine bir kampanya yürütülüyor. Yaklaşık 200 köyde birinci partiyiz. 200 köyde 5'er tane oyumuz giderse bin oy yapar. 10'ar tane oyumuz giderse, iki bin oy yapar. Bu oyların HDP'nin barajı geçmesine hiçbir katkısı olmaz. Bu oyların HDP'nin milletvekili çıkarmasına da katkısı olmaz. Bu sadece AKP'nin bir milletvekili daha fazla çıkarmasına neden olur. Bu, CHP'nin milletvekili sayısının az olmasına sebep olur" dedi.