casino siteleri

AĞBABA:"7 HAZİRAN'DA YÜZÜMÜZ GÜLECEK, HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ"

Siyaset Haber Girişi : 22 Mayıs 2015 17:46
AĞBABA:
Cumhuriyet Halk Partisi m

CHP’nin mahalle toplantılarına katılım dikkat çekiyor. Kemal Özalper İlkokulu yanındaki toplantıya 2 binin üzerinde kişi katıldı.

Deprem konutları

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, genel seçim çalışmaları kapsamında Ancarlı Sokağı’nda  vatandaşlarla bir araya geldi. Miting havasında geçen mahalle toplantısında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının gümbür gümbür geldiğini söyledi. Kiraz, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir seçim bildirgeleri olduğunu ifade ederek, bütün projelerin Türkiye'nin büyümesinden ve kalkınmasından yana olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacın olduğunu kaydetti.

"7 HAZİRAN'DA YÜZÜMÜZ GÜLECEK, HALKIN İKTİDARINI GÖRECEĞİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmaya çıkarken kendisine büyük ilgi gösteren 90 yaşındaki Elif Polat isimli teyzeyi platforma davet etti. Elif teyzenin müzikle birlikte yaptığı hareketlere eşlik eden Ağbaba, teyzeyi bağrına bastı.  Ağbaba, "Sizlerin milletvekili olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bizi, 50 yıldır iktidar olmamamız rağmen ayakta tutan güç sizlersiniz. Bu parti, sizin gibi insanların, 'dönen dönsün ben dönmezem yolumdan' diyenlerin sayesinde ayakta. 7 Haziran'da yüzümüz gülecek, hep beraber halkın iktidarını göreceğiz. Hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sizin evladınızın Başbakanlığını göreceğiz" dedi.

"CHP İKTİDARINDA HERKES EKTİĞİ ÜRÜNÜN, ALNININ TERİNİN KARŞILIĞINI ALACAK"

 Ağbaba, CHP iktidarında herkes ektiği ürünün, alın terinin karşılığını alacağını kaydederek, "İnancınız, ideolojiniz için geldiniz. Bizi dünyada diğer ülkelerden farklı kılan tarihin yetiştirmiş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti için buradasınız. Gittiğimiz her yerde daha önce oy alamadığımız yerden destek aldığımızı görüyoruz. Bu bizim için önemli. Artık iktidar muhalefeti eleştiriyor. İktidar, yapacaklarımızın yanlış olduğunu söylemiyor 'Kaynağı nereden bulacaksın?' diyor. Biz tercihimizi yaptık. Biz tercihimizi ezilenden , mazlumdan, yoksuldan yana yaptık. Kayısı şimdiye kadar istediği desteği alamadı. CHP iktidarında herkes ektiği ürünün, alın terinin karşılığını alacak" şeklinde konuştu.

"HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında herkesin hakkını alacağını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "12 yılda geldiğimiz noktaya bakın. CHP iktidarında zenginin daha da zenginleşmesinin, yoksulun daha da yoksullaşmanın önünü keseceğiz. Siz çalışıyorsunuz ama çalmıyorsunuz. Çalanlar zengin oluyor, bu düzene son vereceğiz. Özgürlüklerimiz yok edildi, huzurumuz kalmadı.Kendi dışında herkesten nefret eden bir Cumhurbaşkanı ve iktidar var. Bize düşen hiç kimseden nefret etmeden bir iktidar kurmak. Bunu başaracağız. Kürt'ün hakkı neyse Türk'ün hakkı o olacak, kimse mezhebinde, etnik kimliğinden dolayı ayrı tutulmayacak."

"TÜRKİYE'DEKİ SİYASİ DAVALARIN TAMAMININ İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARDIM"

Ağbaba konuşmasının devamında ; “İlk kez sizin seçtiğiniz milletvekili, Türkiye’de tutuklu milletvekili problemi olduğunu kamuoyunun gözleri önüne serdi. Bunu kimse yapmadı, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri yaptı, sizin seçtiğiniz milletvekili yaptı."dedi.

"HDP'NİN MALATYA MİLLETVEKİLİ ÇIKARMA ŞANSI YOK"

YouTube Haber arası

HDP'nin Malatya'dan milletvekili çıkarma şansının olmadığını ifade eden Ağbaba, "Bir kampanya yapılıyor, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunun kime verilmesiyle' ilgili. Bizim ve bizim seçmenimiz dışında kendi oyuna karışan yok. Bir taraftan AKP milletvekilleri 'Biz 6-0 yapacağız, CHP'nin seçmeni CHP'ye oy vermeyecek.' Birileri de başka şeyler söylüyor. Sizin seçtiğiniz milletvekili çalışıyor, iktidar partisinin milletvekillerinin sadece parmakları çalışıyor. Bazı iyi niyetli arkadaşlarımız, 'CHP'nin Malatya'daki oyu yüksek, bu seçmenin bir kısmı HDP'ye oy versin' diyorlar. Türkiye'de HDP'nin barajı geçme sıkıntısı görünmüyor ama Malatya'dan milletvekili çıkarma şansı yok. Bizde giden oylar, HDP'nin Malatya'dan milletvekili çıkarmasını sağlamaz, bizden gidecek her oy AKP'nin milletvekili sayısını artırır" dedi.