casino siteleri

Ağzı Açık İzledi!

3 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Kaplanlar, yaralı Aslanı konuk etti Malatya’da. Yeni Malatyaspor, harika taraftar önünde müthiş bir galibiyete imza attı. Baştan aşağı üstün bir oyun sergilendi. Galatasaray’ın ne sakatlık ne cezalı nede yorgun bahaneleri bu galibiyete gölge bile düşüremez. ‘Anaların ak sütü gibi helal’ bir galibiyete imza atıldı. 

Dikkatinizi çekti mi bilmem ama Yeni Malatyaspor, görünenin aksine maça baskılı başladı. Bunu yaparken de dengesini hiç bozmadı. Murat Akça’nın Mina’dan daha iyi oynadığı bir maç oldu. Boutaib’i kaçırdığı 1-2 pozisyonun dışında yorumlayacak olursak, sahanın en iyisiydi. Evet, yanlış duymadınız. Boutaib maçın yıldızıydı. Sırtı dönük top saklaması, ara pasları, kazandığı hava topları, yaptığı asist ve penaltı öncesinde Adem’e verdiği pasın dışında; defansa verdiği katkı, takdire şayandı. Ama ne yazık ki forvet oyuncuları gol atamadığı sürece her zaman eleştiri oklarının hedefi olmuştur. 

Geçen hafta Adem ve onun gibilerinin sahada sorumluluk almadıklarından bahsetmiştim. Yazımdan mıdır bilinmez ama bu hafta başta Adem olmak üzere birçok oyuncu sorumluluklarını harfiyen yerine getirdi. Zaten Erol Bulut, öyle bir sistem kurmuş ki oluşan bir hata sonrasında hemen ilaç bulunuyor. Yeni Malatyaspor’un attığı ilk golün oluşumu gerçekten tekrar tekrar izlenmesi ve anlatılması gereken bir goldü. Böyle golleri genelde şampiyonluğa oynayan takımlardan izleriz ama bu defa Yeni Malatyaspor, şampiyonluğa oynayan takıma ‘Romeo ve Jülyet’ sahnesi gibi ağzı açık izlettirdi. 

Sahada müthiş bir Yeni Malatyaspor, rakibine direnemeyen Galatasaray, hiç susmayan bir taraftarın yanı sıra kötü bir hakem performansı vardı. Hem Yeni Malatyaspor hem de Galatasaray lehine birçok karar yanlış verildi. Sözde ‘VAR’ var. Doğru yazmak gerekirse Ahmet Ildız’ın çift sarıdan atılması gerekiyordu, Mariano’nun sarı kartı anlamsızdı, bunun yanı sıra Galasaray’ın yaptığı birçok faule kart çıkartma gereksinimi duymadı. Bu nedenle kendini Mariano ile affettirmeyi düşündü, Ahmet Ildız ile mükâfatlandırdı. Zaten penaltı da doğru bir karardı.