casino siteleri

Akbank depremzede gençleri geleceğe hazırlıyor

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 08 Kasım 2023 14:28
Akbank depremzede gençleri geleceğe hazırlıyor
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile deprem bölgesindeki gençler, bilim, teknoloji ve sanatla buluşturuluyor.Akbank ve Toplum Gönüllüleri Vak
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile deprem bölgesindeki gençler, bilim, teknoloji ve sanatla buluşturuluyor.
Akbank ve Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğinde Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile bir yıllık süreçte beş bin gence ulaşılması ve güçlü ve sağlıklı bir geleceğin inşa edilmesi hedefleniyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğinde yürütülen çalışmalarla depremden en fazla etkilenen 5 ildeki gençlere bilim, sanat ve teknolojiden ilham alabilecekleri, yeni nesil yetenekler kazanabilecekleri ve psikososyal destek alabilecekleri gezici bir merkez sunuluyor.
Bir yıl boyunca 5 kenti gezecek olan bu merkez aracılığıyla beş bin gence ulaşılması hedefleniyor. Akbank Güzel Yarınlar Hareketi´nde Akbanklı ve TOG´lu uzmanların yanı sıra Akbank Gençlik Akademisi, Akbank Sanat ve Şehrin İyi Hali gönüllüleri de yer alıyor.
Eylül ayında Adıyaman´da başlatılan çalışmalarla ilk bir aylık süreçte bini aşkın genç kodlama eğitimlerinden fotoğrafçılığa kadar pek çok farklı eğitim ve atölyeye katılma fırsatı yakaladı. Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Akbanklı Deneyimi ve Akbank Akademi Başkanı Selda Özçalık ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı da gezici merkezi ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi gezici merkezinin Adıyaman´da başlayan çalışmalarının Türkiye´nin sürdürülebilir geleceği için önem taşıdığını belirten Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşa ettiğimiz bu günlerde istisnasız tüm gençlerimizin sağlıklı bir destek mekanizmasına ve yeni nesil yetkinliklere sahip olması kritik bir önem taşıyor. Bu doğrultuda yaşadığımız büyük afetin ardından başlattığımız seferberliği Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile sürdürüyor, bölge halkına sunduğumuz sosyal ve finansal destekleri güçlendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimizin sanatla, bilimle ve teknolojiyle iç içe geleceklerini şekillendirmeleri sadece onlar için değil, bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için de önem taşıyor. Bu kapsamda; Akbank, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Akbank Sanat, Akbank Gençlik Akademi ve Şehrin İyi Hali büyük bir güç birliği içinde bölgedeki gençlerimizin yanında yer alıyor ve sürdürülebilir geleceğin temellerini inşa ediyor" dedi.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise "Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak on binlerce gönüllü gencimiz ve uzmanlarımızla afetin ilk gününden bu yana bölgedeki çalışmalarda rol alıyoruz. Gençlerle birlikte çalışıyoruz çünkü onların geleceği değiştireceğine inanıyoruz. Dayanışma ruhuyla kurduğumuz Destek Merkezlerimiz ise en kırılgan gruplar olan çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesiminde iyi olma halini destekliyor. Onların eğitim, sosyalleşme, psikolojik destek ve kültürel gelişim ihtiyaçlarında yanlarında yer alıyor. Bu merkezlerin ilk gezici versiyonuna ise Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile imza attık. Böylece 5 ilimizde gençlerin yanında yer alıyoruz. Destek sunduğumuz gençler ise bölgenin sosyal ve kültürel dinamiklerine göre farklı ihtiyaçlara sahip. Bu ihtiyaçların tümüne yanıt sunmaya çalışıyor, geniş bir perspektifte etkinlikler ve destek mekanizmaları sağlamaya odaklanıyoruz. Bunun için uzun yıllardır paydaşımız olan Akbank ile bir güç birliği içerisindeyiz. Bölgede kalıcı bir iyileşme sağlanana dek de çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Akbank´ın sürdürülebilir gelecek vizyonu doğrultusunda tasarladığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya´da gençlere hem gelişim hem de psikososyal destek imkanları sunuyor.