casino siteleri

Anadolu Efesli Simon, Malatya´nın tarihi yerlerini gezdi

Spor Haber Girişi : 10 Haziran 2021 16:03
Anadolu Efesli Simon, Malatya´nın tarihi yerlerini gezdi
Anadolu Efes´in 44 numaralı Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, fahri hemşehrilik beratı almak için geldiği Malatya´da tarihi yerleri gezdi.
´Malatyalı´ diye tezahüratlar yapılan, attığı basketler sonrasında `Malatya Malatya bulunmaz eşin´ türküsünü salonlarda tüm taraftarlara dinlettiren, Malatya´ya olan ilgisini her fırsatta dile getiren ve Malatya´nın tanıtımına katkıda bulunması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Efesli Simon´a hemşerilik beratı verilmesi kararlaştırıldı. Bunun için Malatya´ya gelen başarılı basketbolcu, tarihi ve kültürel yerleri inceledi. Efes´in, Basketbol Süper Ligi ve THY Eurolague şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan ve Türkiye´ye geldiği ilk günden itibaren 44 numaralı forma ile mücadele eden, kendini Malatyalı olarak gördüğünü belirten Krunoslav Simon, Malatya´da sevenlerinin ilgisiyle de karşılaştı.
Fahri hemşerilik beratı verilmesi kararlaştırılan Simon, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası geçici listesine yer alan, dünya kültür mirası kalıcı listeye girmesi için de aday olan Anadolu´nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü´nü de çok beğendi.