casino siteleri

ARA TRANSFERLERİ

Kulüplerin en çok hata yaptığı bu transfer döneminde, Malatyaspor çok hareketli gözüküyor. Elinde bulunan kaliteli iki futbolcusunu satmak zorunda olan yönetim, boşlukları takviye için üstün çabalar sarf ediyor. 4,5 Yıl Malatyaspora üstün hizmetler veren, formamızla 2 şampiyonluk bir lig onunculuğu ve birde Süper lig ikinciliğine kadar yükselen Sadık Çiftpınar, sezon sonunda boşta kalıyordu. Kanımca Başarılı bir operasyon yapıldı 750 bin Euro artı Barış ile  6 aylık kiralama ve Yiğithan ile bonservis karşılığı sözleşme imzalandı. 20 ve 21 Yaşlarında olan bu genç sporcular bizim için kazançtır,
  Barış, altyapısıyla önemli sporcular yetiştiren Altınordu dan Fenerbahçe ye 3 milyon Euro karşılığı transfer olmuştur. Sağ ve sol kanat oynayabilen süratli ve çabuk futbolcudur. Bizim Adana Demir spora kiralık verdiğimiz Berk Yıldız dan daha iyimidir, tartışılır ama, Ersun Yanal ın istemediği gün gibi ortada. Ve ya Pereradan daha iyimidir o da sezon içinde belli olacak. Benim gözlemlerim bu şekildedir, yani aldığın sporcu sendekilerden iyi olacak.
   Yiğithan ise Fener altyapısından yetişmiş 1.93 boyunda sağ ayaklı bir stoperdir. Sürekli sakatlanan ve takımına verimli olamayan bu sporcu bize ne kadar faydalı olur, onu da zaman gösterecektir. Önemli avantajı genç olmasıdır. Faydalı olamasa da kulübe zarar ettirmez.
   Yapılan transferler içinde bize yararlı olacak en iyi sporcu Rize den alınan Robin Yalçın dır. Ön libero oynayan robin bizde oynayan Murat Yıldırım’dan daha üstün meziyetlere sahiptir. Murat hava hakimiyeti olmayan, çalım bilmeyen sürekli,  geri pas oynayan bir sporcumuzdur. Fakat Robin bize faydalı olacak kanısındayım.
    Mustafa Akbaş ise kendini kanıtlamış bir stoperdir. Sol ayaklıdır. Sol bek te oynayabilir. Bize faydalı olacak kanısındayım. Sportif Direktörümüz Ali Ravcı nın çok istediği bir sporcuydu, Ali hoca yanılmaz düşüncesindeyim. Umarım Sadık ın yerini dolduracaktır. Mustafa ile birlikte stoper sayımız 4 oldu ve bu mevkide sıkıntı kalmadı düşüncesindeyim. Zira defansında her zaman 4 stoper hazır olmalıdır.
    Orta saha sorunu da çözümlenmiştir. Hala sol bek ve,  çok önemli iki forvet noksanı devam etmektedir. Şayet yönetim 3 nokta transfer yaparsa bu işi halletmiş olur. Yapılan transferlerden Mustafa ve Robin’in ilk 11 de olacağını umuyorum. Kulübenin de güçlü olması lazım.  Şimdiye kadar transferlerde en büyük hatayı DIA ile yapmıştık. O zaman bana da deseler inanın bende DIA yı alırdım. Zira süratli, Fener de iyi işler yapmış, önemli kulüplerde oynamış DIA hata sayılmamalıdır. Sulley de Stau Bükreş te oynamış başarılı olmuş ama bizde hayal kırıklığı oldu. İnanıyorum ikisi de gönderilir.
   Başkan ve yönetim güzel işler başarıyor. Aldığımız stoper Mustafa ve Robin Yalçın a bonservis bedeli ödemedik. Ucuza aldıklarımızı da iyi paralara sattık. Sonra her futbolcu Malatya da oynamak istiyor, çünkü bizim yönetim şimdiye kadar futbolculara verdiği bütün sözleri yerine getirmiştir. Ve tüm ödemeler gününde yapılmıştır. Artı tüm kulüpler borç batağında iken Malatya’nın kasasında parası da vardır.
   Bizi bu konumlara taşıyan bu başkana yeniden binlerce teşekkür ediyorum. Beni takip eden okurlarıma da saygılarımı arz ediyorum.